Junts pel Sí celebra el triomf de l'independentisme

La llista unitària s'ha reunit a El Mesón a Sant Cugat per seguir la nit electoral que els ha donat el 48% dels vots santcugatencs

La jornada electoral del 27S ha deixat un clar guanyador a Sant Cugat. Junts pel Sí ha aconseguit el 48% dels vots a la ciutat, 23.325 vots, quan se superava el 97% d'escrutini. D'aquesta manera, les forces independentistes superaven el 50% dels vots santcugatencs, sumant-hi la tercera força local, la CUP, que ha aconseguit el 10% dels vots.

A Catalunya, Junts pel Sí ha aconseguit el 39,65% dels vots, arribant als 62 escons i superant el milió i mig de vots.

Uns resultats amb què Mireia Ingla, portaveu d'ERC-MES, i en nom de Junts pel Sí a Sant Cugat, s'ha mostrat satisfeta amb el resultat perquè: “Hem guanyat les eleccions i, a més, si sumem el vot clarament independentista, que són el vot de Junts pel Sí i la CUP, hem superat la majoria absoluta, fet que vol dir que tindrem un Parlament independentista”.

Pel que fa a la participació, Ingla també l'ha valorada com a molt positiva, destacant que “legitima moltíssim el resultat” en una campanya que ha definit com “molt agressiva verbalment, amb moltes amenaces, mentides” i de la qual “hem estat capaços de superar-ho”.

Pel que fa al resultat santcugatenc, Mireia Ingla ha apuntat que “és difícil de valorar, però espectacular”. En aquest sentit, ha destacat que “a Sant Cugat sempre hi ha un alt índex de participació, però semblava difícil superar la participació a Catalunya, i hem arribat al 84% de participació”. “Estem molt contents i orgullosos", ha conclòs Ingla.

Pel que fa a la davallada d'escons respecte a les eleccions al Parlament de Catalunya del 2012, en què ERC i CiU sumaven 71 escons enfront dels 62 assolits en aquesta convocatòria per Junts pel Sí, Ingla ha definit que els d'aquest 2015 “són bons resultats perquè aquestes no eren unes eleccions normals. La prova és que hem estat capaços de crear aquesta candidatura molt transversal. Hem guanyat les eleccions i hem més que quintuplicat en escons la segona força, que a més a més, ha crescut moltíssim”.

Una nit a El Mesón

Crits d'independència per celebrar el triomf de Junts pel Sí. FOTO: Lali Puig

Junts pel Sí ha seguit la nit electoral al restaurant El Mesón de Sant Cugat. Fins allà s'han aplegat un centenar de persones per seguir l'escrutini en directe. Quan passaven pocs minuts de les vuit del vespre, la sala habilitada per al seguiment s'ha anat omplint amb santcugatencs de totes les edats.

Amb el primer escrutini, el que donava la majoria absoluta a Junts pel Sí, l'eufòria s'ha desfermat a la sala. Una eufòria que s'ha convertit en nervis a mesura que avançava la nit, i que ha finalitzat amb un brindis d'alegria i satisfacció en conèixer el resultat definitiu.

Entre les cares que s'han pogut veure a El Mesón hi havia Mercè Conesa, alcaldessa de Sant Cugat; Mireia Ingla, portaveu d'ERC-MES i Carles Brugarolas, de Demòcrates per Catalunya. Conesa i Ingla han estat les encarregades de celebrar els resultats amb un brindis amb els assistents, celebrant l'àmplia participació i el triomf de l'independentisme.

Els representants polítics locals han brindat per celebrar la victòria. FOTO: Lali Puig

Mireu les millors imatges de la nit electoral.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem