JxStC: "Aquest tripartit s'ha trobat una ciutat molt ben gestionada"

Junts per Sant Cugat ha fet balanç dels 100 primers dies de Govern del tripartit (ERC-MES, PSC i CUP): "100 dies de declaracions i titulars, però 100 dies sense fer res"

La setmana passada, el Govern (ERC-MES, PSC i CUP) feia balanç dels 100 primers dies del mandat, on informava sobre diferents qüestions prioritàries per al nou mandat, amb canvis a la gerència i a Promusa, criticant l'execució d'inversions del Govern anterior i explicant la voluntat de canviar la ubicació de Serveis Socials, Parcs i Jardins i la Brigada d'Obres.

El dilluns 30 de setembre ha estat el torn del partit fort de l'oposició, Junts per Sant Cugat, que ha fet una valoració sobre els 100 primers dies de mandat, defensant-se de les crítiques del tripartit i criticant-lo, a la vegada.

100 dies de "titulars"

Junts per Sant Cugat assegura que esperen conèixer "el projecte que té el nou Govern", i assenyala que "no n'hi ha prou amb la il·lusió i les ganes de canvi", tal com apunta la seva portaveu, Carmela Fortuny, que afegeix que Governar "requereix d'un temps per aprendre".

Fortuny ha volgut criticar el to del Govern actual en les seves crítiques cap a l'anterior: "Volem entendre, tot i que no ho compartim, que la inexpertesa els fa parlar amb expressions inapropiades", ha dit la portaveu, que ha afegit que "és un llenguatge buscadament negatiu i no és propi d'algú que diu que vol comptar amb tothom."

A més, des de Junts per Sant Cugat volen deixar palès que en aquests primers 100 dies, el Govern "segueix actuant com a oposició". "Que comencin a fer la seva feina. Només han fet declaracions i han deixat titulars a la premsa, portem 100 dies de mandat i no han fet res", ha dit Fortuny.

De totes maneres, la portaveu de Junts també ha reconegut que "governar no és senzill, requereix dedicació i energia", i ha mostrat la seva predisposició a seguir una actitud de "mà estesa" amb el Govern.

"Una ciutat molt ben gestionada"

Carmela Fortuny s'ha defensat de les crítiques rebudes per l'anterior mandat: "El tripartit s'ha trobat una ciutat molt ben gestionada", ha assegurat, a més de voler deixar clar que "Junts per Sant Cugat va guanyar les eleccions perquè la gent està satisfeta de viure a Sant Cugat."

En aquest sentit, la líder de l'oposició ha destacat que "vam acabar el mandat amb uns indicadors molt positius, en cultura, en ocupació, en Serveis Socials..." i ha avisat que Junts per Sant Cugat estarà pendent i anirà "revisant aquests indicadors." A més, Fortuny ha denunciat el fet que "s'han aturat projectes defensats per l'actual Govern quan era a l'oposició, com el de la Sala Polivalent." Però també ha volgut mostrar voluntat de cooperació: "Compartir amb el Govern totes les dificultats que se'ls puguin donar amb projectes pensats des de l'anterior Govern."

Fortuny també s'ha mostrat contrària a l'eliminació de la figura de la gerència de l'Ajuntament: "El tripartit ha parlat molt de reorganització. Des de Junts defensem el model gerencial, que ha donat bons fruits", ha explicat.

La investigació de la Fiscalia

"Estic indignat", així de contundent ha estat el futur regidor de Junts i exregidor d'Economia i Hisenda, Carles Brugarolas, al parlar de les declaracions dels membres de l'actual Govern sobre la investigació oberta per la Fiscalia per possibles irregularitats en contractacions i pagaments de factures per part del consistori durant l'any 2018: "Parlem de licitacions caducades, que no s'han pogut renovar i s'han de fer amb caràcter d'urgència. Són coses que passen en totes les administracions", es defensava Brugarolas.

A més, ha augurat que l'actual Govern també "es veurà amb l'obligació de pagar contractes vençuts, per imprevistos", i ha dit amb vehemència: "Esperem molt impacientment una rectificació".

Propostes refusades "perquè les presenta Junts per Sant Cugat"

Junts per Sant Cugat ha presentat diferents propostes al Ple Municipal, algunes d'elles, com per exemple la de fer una ordenança de pals i rases o la de demanar a la Generalitat que reguli els preus dels habitatges de lloguer, "refusades perquè les presenta Junts per Sant Cugat", segons ha apuntat el regidor Albert Salarich.

El mateix Salarich ha volgut emfatitzar que "hem defensat el programa electoral amb el qual vam guanyar les eleccions."

 

 
Comentaris

Destaquem