L'Ajuntament ajudarà amb la Inspecció Tècnica d'Edificis

La moció institucional va ser proposada pel PSC per ajudar a les comunitats veïnals amb més problemes econòmics

El Ple municipal ha aprovat una mesura, segons la qual es proposa ajudar a les comunitats veïnals amb dificultats econòmiques a realitzar la Inspecció Tècnica d'Edificis (ITE). La proposta va ser presentada pel PSC de Sant Cugat a causa de que l'Agència de l'Habitatge de Catalunya està demanant el compliment d'aquestes inspeccions als edificis amb més de 45 anys d'antiguitat.

Gràcies a aquesta iniciativa, els propietaris que tinguin una vivenda en una comunitat amb problemes econòmics podran disposar d'un tècnic proporcionat per un col·legi d'arquitectes i aparelladors per avaluar l'estat de l'edifici en qüestió. El professional assessorarà la comunitat de veïns per tal d'indicar quines mesures han de realitzar-se a l'immoble i com han de mantenir el mateix.

No realitzar aquesta inspecció, obligatòria i regulada pel Decret de 67/2015, és considerat una falta greu, i pot provocar sancions d'entre 9.000 i 90.000 euros a les comunitats de propietaris. La inspecció consisteix normalment en una revisió visual de l'edifici en qüestió, feta per un professional tècnic pagat per la mateixa comunitat, que dictamina l'estat de l'edifici i orienta als propietaris de la comunitat sobre què han de fer per mantenir-lo.

Moltes comunitats de Sant Cugat tenen greus problemes econòmics deguts a les diferents situacions dels propietaris dels pisos, on moltes d'elles han sofert en primera persona la desigualtat social i econòmica del país. Per això, i donat que la mateixa inspecció té un cost d'entre 500 i 800 euros, cosa que pot suposar un problema per molts edificis, s'ha aprovat acordar un conveni de col·laboració entre els col·legis d'arquitectes i aparelladorsPromusa per facilitar el pagament d'aquesta inspecció.

Alhora, l'Ajuntament de Sant Cugat gestionarà aquestes ajudes tècniques des de l'Oficina Local d'Habitatge (OLH) per poder fer seguiment de les comunitats amb problemes econòmics. També s'inclou dins la mesura l'opció d'obrir una línia de subvencions perquè les comunitats que tinguin problemes tècnics al seu edifici puguin rebre una ajuda econòmica per fer front a les reparacions que s'escaiguin.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem