Només el PP vota en contra de la defensa del dret universal a la sanitat pública

El PSC retira les esmenes que tenia previstes i se suma al text original de la moció

Sant Cugat del Vallès ha mostrat el seu suport al manifest de la Plataforma pel dret universal a la salut, manifest que han subscrit rebutjant la presentació del Govern de l'Estat espanyol d'un recurs d'inconstitucionalitat contra la Llei 9/2017 del Parlament de Catalunya que regula la universalització de l'atenció sanitària amb càrrec a fons públics per mitjà del Servei Català de Salut.

D'aquesta manera, s'instarà el Departament de Salut de la Generalitat a què continuï garantint l'atenció sanitària pública per al conjunt de la ciutadania de Catalunya, traslladant els acords al govern de l'Estat espanyol, als grups parlamentaris del Parlament de Catalunya, a les entitats municipalistes, al Departament de Salut i al CatSalut i a la Plataforma pel dret universal a la salut.

Ho ha fet aprovant la moció conjunta d’ICV-EUiA, PDeCAT-Demòcrates i ERC-MES, amb el suport de la CUP-PC, el PSC i el regidor no adscrit Dimitri Defranc, i el suport de Cs (excepte al segon acord en el qual s'han abstingut), durant el ple municipal celebrat aquest dilluns, 21 de maig.

Només el PP ha votat en contra d’aquesta moció. Álvaro Benejam, regidor portaveu del PP, ha manifestat que “tots hauríem de sentir-nos orgullosos del sistema sanitari d’Espanya”

Més informació
 
Comentaris

Destaquem