L'ANC refusa qualsevol possible pacte amb el PSC: "Als partits del 155, ni aigua"

La secció local de l'ANC ha fet pública la seva posició sobre possibles pactes postelectorals per a la investidura del pròxim 15 de juny

L'ANC Sant Cugat no vol sentir a parlar de cap mena de "tracte ni pacte" entre els partits independentistes (Junts per Sant Cugat, ERC-MES i CUP) i el PSC, de cara a la investidura del pròxim dissabte 15 de juny: "Als partits del 155, ni aigua", ha entonat el tresorer de l'entitat sobiranista, Artur Royo, en roda de premsa. Una roda de premsa en la qual el secretari de l'ANC Sant Cugat, Francesc Salvador, ha llegit un comunicat: "Per coherència amb els principis democràtics que guien el procés sobiranista en general, i de l'ANC en particular, i de solidaritat amb els presos polítics, exiliats i els milers de persones que pateixen d'una o una altra manera la repressió derivada de l'aplicació de l'article 155, no podem tenir cap mena de condescendència amb cap d'aquests partits. No és possible cap mena de tracte, de naturalesa que sigui, amb els partits del 155", deia.

A més, l'entitat anima als "partits sobiranistes, que es declaren partidaris de la independència, a buscar trobar vies d'acord per fer efectiu com més aviat millor el mandat popular de l'1 d'octubre, així com a refusar qualsevol entesa amb els partits del 155". En aquest sentit, l'ANC Sant Cugat ha assegurat que no donarà "suport en tot el mandat a cap de les formacions independentistes que pacti amb el 155." De totes maneres, han descartat tenir coneixement de moviments en aquesta direcció, tot i que s'han mostrat "preocupats" per les possibilitats de pactes amb el PSC.

Per últim, el comunicat apunta que l'ANC "aposta per les majories independentistes i refusa els partits que promouen i mantenen la repressió sobre milers de ciutadans, alguns dels quals conciutadans de la nostra vila.

Aquests són els moviments que han fet, de moment, Junts per Sant Cugat, ERC-MES, el PSC i la CUP.

Més info: Fortuny explora diferents acords amb ERC i PSC

Més info: ERC-MES no descarta cap escenari i contacta amb CUP, PSC i Junts per Sant Cugat

Més info: El PSC, amb voluntat d'entrar al govern de Sant Cugat

Més info: La CUP, en contacte amb ERC i PSC

 

 
Comentaris

Destaquem