L'EMD de Valldoreix tindrà una bústia ètica per denunciar casos de corrupció

L'objectiu és promoure la transparència i el bon govern

L’EMD de Valldoreix tindrà una bústia ètica que servirà per denunciar casos de corrupció i males pràctiques a l'administració valldoreixenca de manera anònima. La Junta de Veïns va aprovar per unanimitat aquesta proposta, que té per objectiu promoure la transparència i el bon govern. L'Ajuntament de Sant Cugat també es va comprometre a crear una bústia ètica.

La iniciativa aprovada vol facilitar la implicació i la col·laboració ciutadana, ja que s’ha revelat com una peça clau en la detecció i denúncia de casos de corrupció a tot l’estat i també a nivell internacional. La idea és també evitar que les possibles denúncies en la gestió dins l’àmbit laboral deixi de ser una pràctica de risc per als possibles denunciants que en la situació actual posen en risc la seva feina.

La proposta és que la nova bústia ètica de Valldoreix es faci mitjançant el sistema de navegació ‘Tor’, una xarxa paral·lela a la internet clàssica i totalment anònima, gràcies a la impossibilitat de rastreig de les adreces IP o de la informació que per a ella circula. Aquest sistema garanteix el total anonimat per als usuari de la bústia.

També es crearà una comissió ètica de seguiment de totes les denúncies que es reunirà quatre cops l’any i estarà formada per membres de govern, representants de tots els grups polítics, el Síndic de Greuges de Sant Cugat i Valldoreix, així com els representants sindicals de treballadors i treballadores de l’EMD.

Amb la posada en marxa de la bústia ètica l’EMD de Valldoreix es compromet a, un cop rebudes les denúncies, respondre a totes elles i investigar aquelles que consideri plausibles o enviar-les a la institució adequada. La potestat de revelar la seva identitat per part del denunciant quedarà en el seu poder, sense perjudici a tenir constància del seguiment fet a la seva sol·licitud per poder supervisar el procés.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem