Els primers pressupostos participatius de Valldoreix no superen el 3% de participació

Es tiraran endavant els sis projectes més votats per un valor de 86.000 euros, entre els que hi ha la instal·lació de passarel·les per vianants i ciclistes a la riera

Un total de 186 valldoreixencs majors de 16 anys, sobre un cens de 6.714 veïns, han votat en els pressupostos participatius per decidir a què destinar 100.000 euros dels comptes de l'EMD de Valldoreix. Són els primers pressupostos participatius que impulsa el govern valldoreixenc i es tiraran endavant els sis projectes més votats.

La participació s'ha situat en el 2,7% i la vocal de Participació de l'EMD, Elena Degollada, ho atribueix al fet que el veïnat no se n'ha assabentat. "S'ha de fer una feina més important d'acostar-nos a la gent, anar a l'escola, al casal d'avis, al mercadet...", ha afegit Degollada, que ha reconegut que "les tres bustiades" que han fet a les cases no han funcionat. "Ho hem de treballar d'una altra manera".

La vocal de l'EMD creu que també ha faltat temps per donar a conèixer els pressupostos participatius. Sobre el fet que en el procés participatiu de la Floresta votés més d'un 10% els veïns, Degollada ha explicat que "a la Floresta hi ha una implicació del veïnat més gran, és el que hem d'aconseguir aquí". Amb tot, considera que han de millorar la comunicació amb els veïns.

Tot i això, Degollada creu que el resultat del procés ha estat positiu. "Les coses que es faran estan bé. La replantació d'abres i les pasarel·les són idees fantàstiques. La vila hi surt guanyant i no ha sortit res que no sigui bo. Si no ho haguéssim fet així, no tindríem aquestes idees".

A més, ha destacat que la major part de les propostes estiguin relacionades amb el medi ambient: "La gent ha posat en valor el tipus de vila que és Valldoreix, una vila verda, i han volgut seguir per aquí". Els projectes s'haurien d'executar abans d'acabar l'any.

Projectes guanyadors

1. Passarel·les peatonals i per ciclistes sobre les rieres. 76 vots. 24.000 euros.

2. Passarel·les per esquirols. 69 vots. 3.000 euros.

3. Miralls en punts cecs, al carrer dels Enamorats. 59 vots. 1.500 euros.

4. Donar a conèixer la xarxa de camins pel bosc. 59 vots. 7.000 euros.

5. Trampes detectores de mosquit tigre a voluntaris. 57 vots. 1.000 euros.

6. Pla de replantació d'arbres. 52 vots. 50.000 euros.

Tots aquests projectes sumen 86.500 euros, 13.500 menys que el total del pressupost participatius. El següent projecte més votat, arranjament de la nau de cultura, té un pressupost de 20.000 euros i per tant caldrà esperar si hi haurà més romanent o si se seleccionarà un altre projecte menys costós.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem