Sant Cugat tindrà un director de Seguretat Ciutadana i Via Pública

L'àrea de Seguretat Ciutadana i Via Pública depenen directament d'alcaldia en aquest mandat

L'equip de govern ha demanat durant el ple municipal d'aquest 21 de març, la creació d'un nou lloc de treball de Director/a d'Àmbit de Seguretat Ciutadana i Via Pública. Aquesta proposta ha tingut el desacord de part de l'oposició. 

En aquest cas es tractaria de crear un nou lloc de personal eventual en la doble tipologia de càrrecs de confiança o d'assessorament especial i de personal directiu. Un càrrec que, segons el límit legal per als municipis de població entre 70.000 i 500.000 habitants, es podria crear, ja que la llei estipula que el nombre de persones amb aquests tipus de càrrecs no poden excedir mai, el nombre de regidors de l'Ajuntament, que en el cas de Sant Cugat en són 25.

Amb la creació d'aquesta nova figura de Director/a d'Àmbit de Seguretat Ciutadana i Via Públic, que tindria un sou de 70.700€ anuals, aquestes dues àrees deixarien de dependre directament d'alcaldia.

Part de l'oposició en contra del canvi del cartipàs

Aquesta no és la primera vegada en aquest mandat que el cartipàs canvia i que es crea una plaça nova de director d'àrea, aquest fet ha provocat el rebuig entre els regidors de l'oposició.



Per ICV-EUiA, la creació d'aquest nou càrrec de confiança no s'ha plantejat on i quan tocava. Per ERC-MES aquesta nova figura "no té cap sentit" i ha acusat l'equip de govern de crear la plaça per un membre del partit de govern. Per la CUP-PC, hi ha falta d'informació i el cartipàs està "inflat".



Per la seva banda, Cs ha dit que aquesta figura és necessària igual que el PSC que ha recordat que la formació ja ho portava al programa electoral.



En paral·lel, l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha defensat la creació d'aquest nou càrrec. "La proposta és legítima i des de l'equip de govern creiem oportú la creació d'aquesta figura per organitzar la via pública".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem