Seguretat veïnal i nomenclàtor feixista al torn de participació ciutadana

El torn de participació ciutadana ha donat el tret de sortida al ple municipal d'aquest dilluns, 21 de març

El torn de participació ciutadana del ple municipal d'aquest dilluns, 21 de març, ha posat de rellevància "la inseguretat" que segons diuen pateixen els veïns del carrer de Vallseca 74-80, que viuen a la comunitat construïda per Promusa. Després del conflicte entre dues famílies d'ètnia gitana, el passat divendres 18 de març, una representació dels veïns s'han presentat al ple municipal per demanar l'actuació del consistori. I és que tal com ha remarcat el veí Jorge Villaescusa, "aquest no és el primer conflicte que succeeix entre aquests dos clans". 

Per la seva banda, Susana Pellicer, Tinenta d'alcaldia de Benestar i Ciutadania, ha remarcat que "intensificarem la vigilància. Ara mateix estem treballant amb Serveis Socials per trobar una solució. Entenem que estiguin espantats". Pellicer, que ha estés la mà als veïns per ajudar-los en el que calgui, ha afegit que "estem mirant com millorar la convivència veïnal".

Reivindicació del nomenclàtor municipal

Les plaques que Arran ha entregat al Ple Municipal FOTO: Mireia Puente

Arran Sant Cugat ha aparegut al ple municipal per reivindicar que Sant Cugat es desfaci de tots aquells noms de carrers i places que reben noms de personatges relacionats amb el feixisme. El col·lectiu ha aprofitat per entregar al Ple tres plaques de carrers que ells mateixos van treure. La del carrer de l'alcalde Barnils, la plaça de Doctor Villar i la del carrer Pau Muñoz.

En aquest aspecte, l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha recordat que els fets són considerats "alteració de l'ordre públic i que el fi no justifica els mitjans". Conesa ha recordat que l'Institut d'Estudis Locals és qui s'encarrega d'aquest aspecte i ja s'hi està treballant. 

La pista coberta de Les Planes, pel 2017

Sergi Torres durant la seva participació FOTO: Josep Maria Vallès

L'Associació de Veïns Propietaris de Les Planes, era l'encarregada d'obrir el torn de participació ciutadana d'aquest ple. De la mà del seu president, Sergi Torres, l'entitat ha recordat que "el districte no compta amb cap instal·lació coberta per poder realitzar qualsevol tipus d'activitat".

Davant la problemàtica que van patir durant la Festa Major del barri, celebrada durant el mes de setembre del 2015, quan es van haver d'ajornar diversos actes per les inclemències meteorològiques, Torres ha assegurat que "des de la Comissió de Festes es plantejaran si organitzar la Festa Major d'enguany si no tenim una pista coberta".

Per la seva banda, el regidor de Medi Ambient i Comissionat per a la Participació Ciutadana, Joan Puigdomenech,  s'ha compromés a complir el calendari que ha fet públic. "El pròxim mes de maig s'encarregarà una redacció del projecte, després que les entitats hagin definit les necessitats d'aquest espai. Cap al mes de juny o juliol es lliurarà el projecte i s'aprovarà en 30 dies. Després d'haver-lo exposat per la Festa Major del barri, el mes de setembre, s'aprovarà definitivament i començarà el procés de licitació, quan s'adjudicarà l'obra per tal que pugui començar a principis del 2017". Puigdomenech ha afegit que el finançament d'aquesta obra està contemplat pel 2017 tant per l'Ajuntament com per la Diputació de Barcelona. 

L'escola viva

El Col·lectiu Escola Viva durant la seva intervenció FOTO: Josep Maria Vallès

El Col·lectiu Escola Viva ha demanat a l'Ajuntament el motiu pel qual des de l'equip de govern no s'aposta per la creació d'una escola de pedagogia lliure, tal com constava en el seu programa electoral. 

En aquest cas la regidora delegada d'Educació i Família, Esther Salat, ha volgut remarcar que la "12a escola donarà resposta a una necessitat del barri. En total 44 famílies podran comptar amb una escola de proximitat, un criteri bàsic per nosaltres". Salat ha remarcat que "en cap cas l'Ajuntament ha estat clau per triar el tipus de projecte educatiu de la dotzena escola. En l'única cosa que hem estat clau ha estat en la cessió dels dos terrenys perquè es construeixi". Pel que fa al programa electoral, la regidora d'Educació ha recordat al Col·lectiu Escola Viva que "quan vam fer el programa electoral no sabíem que hi hauria una dotzena escola ara al març". Tot i que la dotzena escola no serà de pedagogia viva comptarà amb un projecte molt innovador". 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem