Sant Cugat reclamarà a la Generalitat tenir un hospital de proximitat

La moció presentada per Convergència i Ciutadans vol que el Siscat no exclogui l'Hospital General del sistema públic

La moció presentada al ple municipal d'aquest dilluns, 21 de març, conjuntament entre Convergència i Ciutadans per demanar a la Generalitat un equipament hospitalari de proximitat ha estat aprovada. En aquest sentit els dos grups municipals coincideixen en demanar que mentre Sant Cugat no compti amb un centre hospitalari públic de referència, la Generalitat no exclogui l'Hospital General del sistema públic.

Així ho ha dit la tinenta d'alcaldia de Benestar i Ciutadania, Susana Pellicer, que reclamava "apel·lar a la lògica i aprofitar el que tenim al municipi, que és l'Hospital General. En les mateixes línies ha parlat la regidora de Ciutadans Munia Fernández que ha recordat que "mentre el futur hospital Vicenç Ferrer no sigui una realitat podem aprofitar l'Hospital General, que està infrautilitzat".

La moció no ha comptat amb el suport de cap de les altres formacions. I és que ERC-MES i la CUP-PC han presentat de manera conjunta una esmena en la seva totalitat, una "moció alternativa" deia la regidora d'ERC-MES Mireia Ingla. La regidora ha recordat que des del partit "parlem de sanitat pública i això per nosaltres és fonamental. L'Hospital General de Catalunya forma part d'una empresa de capital risc". 

Per la seva banda, Núria Gibert, regidora de la CUP-PC ha recordat que "formem part del pa de xoc contra la pobresa i defensem treure del Siscat l'Hospital General. És una mica injust, irresponsable i un punt trampós contraposar les eventuals pèrdues dels llocs de treball amb l'aposta per reanimar el sistema de salut pública" Gibert a més, ha afegit que "els santcugatencs que pensin que tots els milions d'euros que es donaven en format contractual a l'Hospital General poden ser invertits al territori i altres organismes de salut". 

Una altra formació que tampoc s'ha sumat a la moció ha estat el PSC. El regidor Pere Soler ha començat el seu discurs afirmant un "no anem a bon port". Tal com ha destacat Soler "la nostra lògica i el model sanitari són completament diferents" Soler a més, s'ha preguntat quants santcugatencs utilitzen la part pública de l'Hospital General i quants diners costa això als catalans. Precisament, el grup local ha presentat una moció per demanar la construcció de l'Hospital Vicenç Ferrer. Per això mateix, el PSC ha donat suport a la moció d'ERC-MES i la CUP-PC i ha rebutjat la moció de Ciutadans i Convergència.

Finalment, la formació que tampoc s'ha adherit a la moció ha estat ICV-EUiA. La regidora Roser Casamitjana ha expressat que "per nosaltres l'Hospital General de Catalunya mai ha estat un centre de referència pels santcugatencs i no acabem d'entendre a què ve tanta alarma per part de l'equip de govern". Casamitjana ha afegit que l'únic servei que utilitza la ciutadania, de manera pública, a l'Hospital General és per algun tractament oncològic. Per això mateix, ICV-EUiA s'ha mostrat a favor de l'esmena presentada per ERC-MES i la CUP-PC "perquè estem d'acord en donar suport a la sortida de l'Hospital General del Siscat". 

Després que cada grup hagi mostrat el seu posicionament, l'esmena presentada per ERC-MES i la CUP-PC ha estat rebutjada, mentre que la moció presentada per Convergència i Ciutadans ha quedat aprovada. 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem