Bicicletes, mosquit tigre i la nova escola, al ple d'aquest dilluns

El ple aprovarà la cessió dels terrenys a la Generalitat per construir la dotzena escola pública

El ple municipal de Sant Cugat se celebra aquest dilluns, dia 21 de març, amb 32 punts a l'ordre del dia. A partir de les set de la tarda, l'ajuntament acollirà una sessió on es debatrà sobre la presència del mosquit tigre a Sant Cugat, robatoris de bicicletes o la necessitat d'un nou hospital per Sant Cugat, Rubí i Castellbisbal. A les 18.30 hores hi ha el torn de participació ciutadana, on els santcugatencs podran interactuar directament amb els representants polítics.

Els set partits amb representació a l'Ajuntament aprovaran tres mocions conjuntament. Es tracta d'una moció institucional sobre el tractament biològic de les plagues de mosquits tigres i per a la redacció i aprovació d’una ordenança per a la prevenció i control dels mosquits; una altra de suport al Dia Internacional de les Dones i, finalment, una moció sobre la creació i posada en marxa del Registre municipal de bicicletes. La primera i la tercera han sorgit de Ciutadans.

Convergència, ERC-MES, PSC, CUP-PC i ICV-EUiA aprovaran una declaració política sobre el servei de rodalies de Catalunya. Així mateix, PSC i Convergència instaran al Govern de la Generalitat a accelerar els terminis de construcció de la nova escola a Sant Cugat. Les peticions a la Generalitat no acaben, ja que C's i Convergència reclamaran al govern català un equipament hospitalari de proximitat; mentre que el PSC presentarà una proposta similar.
 

 
El Partit Popular presentarà tres mocions en el ple del mes de març. La primera en defensa de les Diputacions, Consells i Consells Insulars, després que l'acord entre PSOE-C's preveiés la seva eliminació. Els populars també reclamaran l’elaboració i aprovació del Reglament de segona activitat per als agents de la Policia Local. Finalment, el PP presentarà una moció per a la inclusió de Sant Cugat del Vallès a la zona tarifària 1 de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM). Sobre el transport, ERC-MES i ICV-EUiA demanaran
 l’ampliació dels beneficis del títol de transport T-12 fins als 16 anys a Sant Cugat.


 
Finalment, Iniciativa reclamarà que s’estudiï el cobriment dels trams de la riera de Can Cabassa i del Torrent Xoriguer al seu pas pels trams més urbanitzats de Mira-sol i Valldoreix.

En l'àmbit urbanístic, la cessió gratuïta de terreny municipal a favor de la Generalitat de Catalunya destinat a la construcció d’un Centre d’Ensenyament Infantil i Primària al sector de Volpelleres.

Urbanisme

Més informació
 
Comentaris

Destaquem