L'Estrella de la Mort i Mas el Revolucionari

Més de quatre hores ha durat el ple d'octubre, que ha parlat des de Companys al TTIP

CRÒNICA. "Hi ha un nou clima, serà una legislatura de consens". Amb aquestes paraules, el regidor d'ERC-MES, Èric Gómez, ha volgut destacar la predisposició del govern de CiU per escoltar les propostes de l'oposició. Coses de la pèrdua de majoria absoluta, imagino. Com a exemple, Gómez ha recordat que CiU va votar en contra, en el passat mandat, de la implementació de les zones vermelles d'aparcament. En el ple d'octubre, celebrat durant més de quatre hores aquest dilluns, 19 d'octubre, hi han votat a favor.

Sobre acords amb partits i altres aliances cridaneres, cal destacar que CiU ha presentat una moció a instàncies del sindicat UGT. O com la CUP ha animat a sumar-se a la seva moció PP i Ciutadans, dos partits que habitualment eviten. Sembla que queda clara la voluntat de consens.

Ciutadans ha estat un dels grups amb més protagonisme durant el ple i sembla que han substituït el PSC a l'hora de posar-se medalles. Han tret pit per haver aconseguit una rebaixa de l'IBI, "som els pares de la criatura", i s'han erigit com els únics defensors de Valldoreix, "a l'oposició no li interessa la seguretat als barris". Per cert, també ha quedat constatada la certa tensió entre Aldo Ciprián (Ciutadans) i l'alcaldessa, Mercè Conesa, que s'han enganxat en un parell d'ocasions.

Un ple on ha tornat a quedar demostrada la necessitat d'incorporar un intèrpret que ens descobreixi el significat de les paraules del secretari municipal. O, com dirien en castellà, també ha quedat provat que el "roce hace el cariño" amb el bon rotllo entre Álvaro Benejam (PP) i Pere Soler (PSC). I també que l'alcaldessa ja s'ha après el nom de tots els regidors.

L'Estrella de la Mort

A l'esquerra Soler parlant amb Benejam (PP) al ple FOTO: Artur Ribera

Un dels debats que més tensió ha generat ha estat la moció d'ERC-MES, que demanava l'anul·lació de la sentència i el judici que van suposar l'assassinat del president Lluís Companys. Ha estat Álvaro Benejam qui més polèmica ha generat. "És lamentable que haguem de revisar la història cada cert temps", ha comentat, alhora que ha assegurat que Companys també va cometre errors: "Va signar tretze sentències de mort".

"Les seves paraules es desqualifiquen per si soles", ha contestat Pere Soler.  "Són una barbaritat aquestes paraules", ha afegit Mireia Ingla (ERC-MES). Precisament Soler ha aprofitat l'ocasió per reivindicar ideologia: "Estudiar Companys és la manera d'entendre el nostre model d'estat, el federalisme".

Ha estat en aquest punt quan Ciutadans ha anunciat que votaria en contra perquè no debatrien mocions que no afectin Sant Cugat. La resposta ha estat d'Ingla: "És una resposta demagògica i populista". En el mateix sentit s'ha expressat Núria Gibert: "Si considera que no preocupa els ciutadans que el seu president estigui imputat... No sé, potser ha de venir l'Estrella de la Mort". Sí que ha opinat Ciutadans del TTIP, perquè molts empresaris els haurien fet arribar la seva preocupació. Un es queda amb la sensació que no interessa posicionar-se sobre temes nacionals delicats. Res més.

Mas el Revolucionari

Una moció en suport als imputats pel 9N ha acabat de completar la nit catalana del ple. "Podríem fer un lloc al ple a l'Associació de Municipis per la Independència", ha dit Soler, en referència al nombre de mocions que es presenten i provenen de l'AMI.

En aquest sentit, una de les frases l'ha pronunciada Roser Casamitjana (ICV-EUiA): "L'ofensiva del PP ens pot confondre i fer creure que Mas és un revolucionari i va desobeir. I no". No és un revolucionari, però sí un actor segons Benejam: "Li interessa fer el seu paper en l'obra que representa".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem