La ciutat establirà un pla per protegir el col·lectiu de desocupats majors de 55 anys

La prestació inclou una prestació econòmica igual al salari mínim interprofessional (SMI) vigent

Sant Cugat implantarà la proposta Garantia +55. Així s'ha acordat en una moció institucional en el ple municipal d'aquest dilluns, 19 d'octubre.

Impulsada per la UGT de Catalunya, el projecte es basa en una protecció per a les persones de més de 55 anys que es trobin en situació de desocupació, tinguin cotitzats un mínim de 15 anys i hagin exhaurit la prestació per desocupació contributiva. La prestació contempla una prestació econòmica igual al salari mínim interprofessional (SMI) vigent, afrontar la complexitat i fragmentació dels diferents sistemes de protecció, de manera que se simplifiqui i racionalitzi l’actual sistema de prestacions en col·laboració de l’administració central, abordar i millorar les iniquitats de les prestacions i assegurar la compatibilitat de les prestacions econòmiques amb altres rendes.



La moció també preveu acabar amb l’estigmatització de les persones desocupades en general i, concretament, de les majors de 55 anys amb la voluntat de millorar l’ocupabilitat d’aquestes persones i analitzar l’eficiència dels programes d’inserció i apostar per accions d’inserció i de formació amb continguts reals. Per això, l'Ajuntament estudiarà i promourà mesures per afavorir la inserció laboral del col·lectiu de majors de 55 anys i de mesures complementàries de prestació social.

A Sant Cugat 891 persones majors de 55 anys sense feina

La moció assenyala que el 19,6% de la població activa major de 55 anys es troba a l’atur, amb escasses perspectives de recuperació i que a Sant Cugat, a l’agost d’aquest any, 891 persones majors de 55 anys es trobaven en aquesta situació, un 25,61% dels aturats a la ciutat. El text lamenta que en les darreres reformes en la protecció per desocupació "s'ha prioritzat la suficiència econòmica del sistema de prestacions per desocupació, deixant sense protegir adequadament a les persones majors de 55, i fins i tot de més de 45 anys, desatenent a tot un col·lectiu que pot quedar fins i tot fora del sistema de protecció".

Mireu els moments captats amb fotografies a la galeria.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem