L'oposició d'esquerres vol fer una nova auditoria per saber si hi ha més casos del 3%

La CUP-PC, ERC-MES i ICV-EUiA ho demanaran al ple municipal del dilluns, 19 de febrer

La CUP-PC, ERC-MES i ICV-EUiA presentaran al ple municipal del pròxim dilluns 19 de febrer una moció per demanar que es faci una altra auditoria per tal de saber si Sant Cugat es troba implicat en més casos de corrupció relacionats amb el 3% i els beneficis obtinguts per CDC a través d'adjudicacions d'obra pública. 

Així ho han fet saber les tres formacions aquest dijous, 8 de febrer. La portaveu d'ERC-MES, Mireia Ingla, ha detallat que l'auditoria que es vol demanar ara es refereix a les adjudicacions de les obres del Complex Esportiu de Mira-sol, de la Bòbila de la Serreta i d'un edifici d'habitatge públic al passeig de Francesc Macià. Unes obres de les quals en parlava el diari El País el passat cap de setmana. 

Ingla però, ha recordat que "volem arribar fins al final, perquè la ciutadania s'ho mereix". Per això mateix, el text demanarà que l'auditoria s'ampliï a tots els possibles casos que puguin sorgir "perquè això és un no parar". 

La mateixa moció també demana un informe de tot allò que ha estat requerit per part del Jutjat de El Vendrell sobre el cas del 3% i portar a la Fiscalia Anticorrupció i a l'Oficina Antifrau de Catalunya els expedients nous. 

Per la seva banda, la portaveu de la CUP-PC, Núria Gibert, ha volgut destacar que "nosaltres no volem sembrar dubtes sobre l'Ajuntament, entenem que està ple de treballadors públics amb vocació de treballar molt i bé". Gibert però ha aprofitat per apel·lar "a qualsevol ciutadà o treballador santcugatenc que hagi vist alguna cosa irregular que no estava ajustada a la llei o ordenances i que ens ajudi a destapar les responsabilitats".

Des d'ICV-EUiA, el portaveu Ramon Gutiérrez, ha apuntat que les últimes publicacions en premsa han fet augmentar les sospites que hi ha més casos de corrupció, però que tot i això "volem ser rigurosos, perquè no volem que es posi en entredit la ciutat". 

Després que l'estiu del 2015 la Guàrdia Civil es presentés a l'Ajuntament per demanar documents relacionats amb aquest cas, el ple municipal va acordar dur a terme una Comissió informativa per esclarir els fets. Al març del 2017, ERC-MES, CUP-PC i ICV-EUiA van demanar un ple extraordinari per sol·licitar l'execució d'una auditoria externa, per analitzar el cas del PAV-3 i Ferrovial i la resta d'obres on aquesta empresa havia participat a Sant Cugat. L'Auditoria encara està en procés de licitació. 

Sobre la petició que Ciutadans ha fet aquesta setmana a Mercè Conesa perquè dimiteixi, els tres partits han coincidit que ara per ara no ho consideren. 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem