L'oposició lamenta que Sant Cugat torni a aparèixer vinculat amb presumpta corrupció

Els portaveus de l'oposició coincideixen en la satisfacció per la informació facilitada per l'equip de govern però mostren la seva preocupació

L'equip de govern de Sant Cugat va haver de tornar a convocar a l'oposició en una Junta de Portaveus extraordinària, la segona en poques setmanes, per donar explicacions sobre les informacions d'El País, on s'indicava que una fundació de Convergència va cobrar una comissió del 3% per l'adjudicació de les obres del complex esportiu de Mira-sol.

Els diferents partits de l'oposició s'han mostrat "satisfets" per la informació i explicacions donades a l'espera d'analitzar tota la documentació. Malgrat això, tots coincideixen en lamentar que Sant Cugat aparegui vinculat, una vegada més, amb presumptes casos de corrupció.

La Junta de Portaveus va tenir lloc aquest dimarts, dia 7 d'octubre, i va comptar amb la presència de l'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa; els tinents d'alcaldes Damià Calvet, Cristina Paraira i Carmela Fortuny; el secretari municipal i l'interventor.

La CUP, "molt preocupada"

Núria Gibert durant un acte de la campanya electoral de les passades elecions municipals. FOTO: Artur Ribera

La portaveu municipal de CUP-Procés Constituent, Núria Gibert, ha assegurat que estan "molt preocupats" per aquestes noves informacions de presumpta corrupció a l'Ajuntament de Sant Cugat. "Ens preocupa molt que una UTE ingressi diners a fundacions vinculades amb Convergència. Hi ha alguna cosa fosca que hem d'esbrinar".

Malgrat això, ha agraït les explicacions tècniques rebudes per part de l'equip de govern i tècnics municipals: "Són coherents i tenen tota la lògica". "Tot indica que es va fer ben fet, però encara hem d'analitzar tota la informació", ha afegit en declaracions al TOT.

Ciutadans, "profundament preocupats"

En primer terme la regidora de Ciudadanos. FOTO: Artur Ribera

"Estem profundament preocupats", ha assegurat el regidor de Ciutadans, Sergio Blázquez, recordant que "es comencen a donar bastants casos". En aquest sentit ha lamentat que Sant Cugat es torni a vincular amb corrupció i ha afegit que "si és recorrent i vinculat a finançament irregular de partits, alguna cosa no es fa bé".

Igual que des de la CUP, Blázquez ha agraït les explicacions del govern de Convergència i "l'extensa" informació proporcionada, que ara hauran de revisar.

ERC-MES: "transparència"

Mireia Ingla, portaveu d'ERC-MES a l'Ajuntament de Sant Cugat FOTO: Artur Ribera

La portaveu d'ERC-MES a l'Ajuntament, Mireia Ingla, ha tornat a reivindicar que la "millor manera per evitar [aquestes notícies sobre presumpta corrupció] és la transparència i les explicacions". Així mateix, ha valorat "positivament" la convocatòria de la Junta de Portaveus i les explicacions donades, que com la resta de partits ara hauran de revisar.


Malgrat agrair la convocatòria de la Junta, Ingla ha lamentat "que per desgràcia no és la primera" que s'ha de convocar per casos com aquest. "Lamentem que torni a sortir el nom de Sant Cugat vinculat amb aquests temes", ha afegit.

ICV-EUiA creu que "sortiran més coses"

Roser Casamitjana durant un Ple municipal. FOTO: Lali Puig

En la mateixa línia que la resta de formacions, la portaveu d'ICV-EUiA, Roser Casamitjana, ha agraït la "completa" documentació facilitada però ha avisat que la informació sobre el procediment tècnic no aclareix "les possibles connexions entre donacions a fundacions de partit i adjudicació d'obra".

Amb una primera mirada a la informació, Casamitjana ha assegurat que "sempre hi ha alguna cosa que no acaba de rutllar", fent referència al fet que no s'especifiqués què passava si l'empresa no tirava endavant l'obra o el decret d'alcaldia que deixava exempta a l'empresa de pagar les llicències d'obres.

Amb tot, la portaveu ecosocialista ha avisat que no li estranyaria que "sortissin més coses".

El PSC lamenta la "fatídica imatge"

Pere Soler és el portaveu municipal del PSC a Sant Cugat. FOTO: Artur Ribera

El portaveu socialista, Pere Soler, ha lamentat la "fatídica imatge" que suposa per Sant Cugat aquesta nova vinculació amb presumptes casos de corrupció. Sobre la Junta de Portaveus, Soler ha apuntat que es va fer una explicació sobre els procediments tècnics, però "del presumpte finançament irregular de Convergència, no es va dir res".

Pere Soler ha descobert que "el secretari va reconèixer un error jurídic" en relació al decret d'alcaldia que no es va incloure en la moció aprovada al Ple municipal. A més, ha lamentat que els últims temps s'han posat de manifest algunes "irregularitats urbanístiques" com la reparcel·lació de Can Mates tombada per la justícia.

Finalment, igual que Roser Casamitjana, Soler ha afirmat que creu que "no seran els últims casos" de presumpta corrupció que surtin a la llum.

El PP lamenta el "desprestigi"

Álvaro Benejam jurant el càrrec de regidor al Ple municipal de Sant Cugat. FOTO: Lali Puig

Álvaro Benejam, portaveu del PP a l'Ajuntament, ha assegurat que "la informació rebuda sembla correcte". Malgrat això, lamenta que aquestes noves informacions suposen "un punt negatiu i un desprestigi pel municipi".

A més, Benejam ha apuntat que "és molt estranya la correlació de dates entre l'adjudicació de l'obra a l'UTE i les donacions que l'empresa va fer a la fundació del partit". "És molt curiós", ha rematat, abans de recordar que "Convergència és el partit que més donacions ha rebut per part d'empreses".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem