El govern defensa la legalitat de l'adjudicació a Teyco davant el tema d'El Mundo

L'Ajuntament ha emès un comunciat aquest dimecres, 2 de setembre, en el qual també defensa l'honorabilitat de l’equip tècnic de Promusa

L'equip de govern de Sant Cugat defensa, una altra vegada, "la legalitat" del procés d'adjudicació de les obres que Promusa va coincidir a la constructora Teyco per una promoció d'habitatge públic a la plaça dels Rabassaires, al barri de Volpelleres.



El comunicat arriba després que el diari El Mundo publiqués aquest dimarts, 1 de setembre, un document a Teyco amb què volien justificar que la constructora havia pagat comissions irregulars a Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) per valor de 139.000 € procedents de l'adjudicació de Sant Cugat. Pel govern local "la informació i la documentació de la publicació en cap moment qüestionen la legalitat del procés d’adjudicació d’una promoció d’habitatge públic que l’Ajuntament –a través de l’empresa municipal d’habitatge Promusa– va fer l’any 2008 a l’empresa Teyco".

D'aquesta manera, el comunicat apunta que el procés "va seguir escrupolosament tots els procediments establerts per la llei de contractació pública i es va dur a terme amb total transparència i objectivitat".



A més, la nota vol remarcar la confiança amb la mesa que va adjudicar els treballs a Teyco. "L’Ajuntament té plena confiança en la professionalitat i l’honorabilitat de l’equip tècnic de Promusa que formava part de la mesa de contractació d’aquesta obra", explica.

Actuació desmesurada

Agents de la Guàrdia Civil custodiant la seu de Promusa. FOTO: À. Guinó

Tal com ja va indicar la mateixa alcaldessa, Mercè Conesa, l’Ajuntament reitera que l’actuació policial del passat divendres 28 d’agost "va ser desproporcionada". Així defensa que l'expedient sol·licitat pel Jutjat Número 1 d'instrucció del Vendrell s'hauria pogut requerir per la via administrativa, ja que l'Ajuntament "l’hauria lliurat immediatament". I destaca que "la voluntat del consistori és i serà sempre col·laborar plenament amb les autoritats policials i judicials davant qualsevol requeriment d’informació".

Transperència: Junta i Comissió

Amb l'objectiu d'actuar amb la màxima transparència, tal com apunta el comunicat, hi ha convocada una Junta de Portaveus Extraordinària per a aquest divendres, 4 de setembre. La nota explica també que  l’equip de govern proposarà la creació d’una Comissió Informativa especial per tal d’oferir tota la informació disponible, una proposta que també feia el Grup Municipal de la CUP aquesta mateixa setmana. 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem