La campanya pel referèndum encara la recta final a Sant Cugat

L'operació policial i judicial de l'estat espanyol no ha evitat actes multitudinaris ni encartellades populars a Sant Cugat

El compte enrere pel referèndum que s'ha de celebrar l'1 d'octubre ja ha començat. Durant els últims dies, Sant Cugat ha respirat l'ambient previ a una cita electoral: actes multitudinaris, amb el president de la Generalitat Carles Puigdemont inclòs; encartellades populars i missatges proreferèndum pels carrers. L'operació policial i judicial de l'estat espanyol per impedir el vot a l'1 d'octubre no ha impedit que les entitats i partits sobiranistes hagin sortit al carrer per fer campanya pel Sí.

Tot i això, sí que hi ha hagut actuacions contra el referèndum i tot el que l'envolta, com la retirada de pancartes i cartells, les personacions dels Mossos a les escoles que seran col·legi electoral o el requeriment pel 'Món' que la Guàrdia Civil va portar al TOT.

Sigui com sigui, Sant Cugat encara els últims quatre dies previs al referèndum amb una agenda plena d'actes i amb la voluntat del sobiranisme de sortir al carrer.

Els actes

El Comité de Defensa de la República de Sant Cugat, un col·lectiu nascut per defensar el referèndum, ha convocat una assemblea per voluntaris aquest dimecres, 27 de setembre, a partir de les 19.30 hores a La Xesca. L'objectiu és acabar de coordinar els voluntaris que s'han presentat de cara a l'1 d'octubre i donar les últimes instruccions de les feines a seguir fins a la votació i el mateix dia del referèndum. Si hi ha algú interessat a fer-se voluntari, també pot assistir i fer-se'n.

Aquest mateix dimecres, Esquerra Republicana ha convocat un acte a plaça del Casal de Cultura de Valldoreix, a les set de la tarda, sota el nom 'Construir una nova República'. Els protagonistes són: Anna Simó, secretària primera del Parlament; Roger Torrent i Marc Sanglas, diputats al Parlament; Josep Maria Terricabras, eurodiputat; Mireia Ingla, portaveu d'ERC a l'Ajuntament; i Lluc Cahis, portaveu de les JERC Sant Cugat.

No només l'independentisme ha convocat actes aquests dies previs al referèndum. Federalistes d'Esquerra  ha organitzat un acte aquest dimecres, a partir de les set de la tarda a la Casa de Cultura amb el títol de 'Fem-ho bé: ferderalisme i democràcia'. Els convidats, tots del grup Federalistes d'Esquerra, són: Joan Botella, degà de Ciencies polítiques de la UAB; Mireia Esteva, exconsultora de l'OPS; i Toni Sitges-Serra, catedràtic de cirurgia.

Acte unitari

Carles Puigdemont va omplir el parc de Ramon Barnils en un acte pel referèndum FOTO: Lali Puig

La plaça de l'Om acull aquest dijous, 28 de setembre a partir de les vuit de la tarda, un acte unitari en favor del Sí al referèndum d'autodeterminació de l'1 d'octubre. Representants polítics de les formacions independentistes de Sant Cugat debatran sobre l'actualitat política i exposaran els motius favorables a la independència.

Mercè Conesa, alcaldessa de Sant Cugat i presidenta del Consell Nacional del PDeCAT, serà una de les protagonistes de l'acte. També hi participen els regidors Ignasi Bea (CUP), Mireia Ingla (ERC), Ferran Villaseñor (MES) i Carles Brugarolas (Demòcrates) i el membre de Solidaritat Jordi Manchón.

Traca final

Divendres, a menys 48 hores del referèndum, arriba un dels actes principals de campanya a Sant Cugat, organitzat pel Comitè de Defensa de la República. Es tracta d'un acte polític a la plaça del Coll a partir de les 19.30 hores, amb concerts al final i amb l'exdiputat de la CUP David Fernández com a protagonista.

També intervindran Askapena, organització internacinoalista basca; Izquierda Castellana, organització independentista de Castella; l'organització juvenil Arran; David Comanyon, exdiputat d'EUiA i Mireia Vehí, diputada de CUP-CC.

Al final dels parlaments hi haurà espectacles de dansa i poesia. La música la posaran Els Palanques i Feliu Ventura i es farà un sopar popular.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem