La contracrònica d'un Ple municipal molt aplaudit!

El ple ha durat 5 hores

Fins a set vegades ha estat aplaudit el ple municipal per part del públic assistent a la que ha estat la primera sessió d'aquesta temporada. Aplaudiments que, en bona part, arrencaven per part d'una representació de veïns de Mas Gener (Mira-sol), davant les decisions polítiques per millorar algunes deficiències històriques d'aquest barri.

 

Un ple que va començar prop de dos quarts de vuit del vespre, gairebé mitja hora més tard de la seva hora habitual, per les llargues intervencions prèvies d'alguns ciutadans a la part d'audiència pública, i va finalitzar pocs minuts després de les 12 de la nit. Per tant, entre l'inici de l'audiència pública i el final del ple, gairebé sis hores de sessió...

 

Justament, un dels punts de l'ordre del dia era el que havia de presentar el grup municipal del PP que pretenia modificar l'horari de les sessions i començar aquestes més aviat i, així, no acabar tan tard. Una proposta que el regidor Álvaro Benejam va retirar en saber que l'equip de govern ja està treballant una proposta en aquesta mateixa línia. Una decisió que, un cop aprovada, serà ben rebuda pels mateixos polítics, els ciutadans que tenen interès a assistir i també els periodistes que cobrim aquestes sessions que, de vegades, acaben de matinada.

 

Una sessió plenària la d'aquest mes de setembre que tenia algunes novetats estètiques per la reubicació de Carles Brugarolas, que ha deixat d'estar a la part reservada als tinents d'alcaldes, emplaçats a dreta i esquerra de l'alcaldessa Mercè Conesa. Brugarolas ara s'ubica entre el tinent d'alcalde Joan Puigdomènec i el regidor portaveu de Ciutadans, Aldo Ciprian.  La segona novetat és la reubicació de Dimitri Defranc que ha passat de ser regidor de la CUP-PC a regidor no adscrit o regidor del grup Mixt. Concretament ara està a l'esquerra del regidor portaveu del PP Álvaro de Benejam, qui fins ara ocupava la darrera posició dels 25 regidors del consistori. Defranc queda ara enfrontat als seus antics companys de consistori, els tres regidors de la CUP.

Mas Gener i Can Cabassa, merescuts protagonistes

Una de les veïnes de Mas Gener que han intervingut FOTO: Artur Ribera

L'Ajuntament s'ha compromès a fer un seguit de millores al barri mirasolenc de Mas Gener i també de  Can Cabassa. Unes millores que s'han aprovat a cop d'una moció presentada per Ciutadans, Convergència i ERC-MES, aprovada per unanimitat, i una segona a càrrec del PP, que també ha prosperat.

 

L'alcaldessa ha insistit que l'Ajuntament ja estava treballant abans de la presentació d'aquestes mocions; el regidor del PSC ha insistit a dir que és molta "coincidència" en el temps l'inici dels treballs de la brigada municipal d'obres amb el debat polític i la queixa dels veïns.

 

En qualsevol cas, encara que tard, els veïns d'aquesta zona han començat a veure com l'Ajuntament, finalment, ha decidit posar fil a l'agulla adquirint el compromís d'abordar l'estat de la riera de Can Cabassa, la torre de comunicació del carrer Guadalajara i el clavegueram del barri de Mas Gener.

On viuen els 25 regidors?

Ignasi Bea i Núria Gibert durant el Ple d'aquest dilluns FOTO: Artur Ribera

Una de les intervencions dels veïns del barri de Mas Gener, molt actius durant tota la sessió plenària, ha provocat que l'exregidor de la CUP-PC, Dimitri Defranc, assegures que ell havia mirat una casa per anar a viure a Mas Gener, però que en comprovar la situació del barri, assegurava que "va sortir volant". L'alcaldessa, per treure ferro, ha manifestat que Mas Gener és un barri amb "moltes oportunitats d'on jo no marxaria corrents". La portaveu de la CUP-PC Núria Gibert ha indicat que ella si hi va viure anys enrere i que és un "barri molt cohesionat". En qualsevol cas, segons sembla, cap dels 25 regidors viu al barri de Mas Gener i, per tant, desconeixen la problemàtica del dia a dia d'aquests veïns. Potser seria interessant saber el barri on viuen cadascun dels 25 regidors; no oblidem que alguns dels nostres representants fins i tot viuen fora del municipi de Sant Cugat...

C's no ha abandonat el Ple, i el PSC ho intenta

Ciprian i Blazquez (C's) FOTO: Artur Ribera

Una de les notícies del ple de setembre és que els tres regidors de C's no han abandonat la sala, tal com ens té acostumats cada vegada que es presenta una moció relacionat amb el procés sobiranista. Per primer cop, s'han quedat al plenari tot i advertir que el punt en qüestió era il·legal i que debatre sobre el tema "ja és cansat", ha concretat el portaveu de la formació Aldo Ciprian. La sorpresa l'ha donat el regidor Pere Soler que en la seva intervenció ja havia avançat que no votaria... Arribat el moment de la votació, l'alcaldessa li ha demanat quina era la seva posició, però el socialista ha manifestat que no votaria a favor, ni en contra i que tampoc s'abstindria, tot i que el Secretari del Ple li ha recordat la seva obligació de fer-ho. Soler s'ha assegut entre el públic, creuat de braços, per no emetre cap tipus de votació, davant la sorpresa de la mateixa alcaldessa i la majoria de presents. Però el regidor socialista encara va anar més enllà. Durant un segon punt sobre el mateix tema, en aquesta ocasió a proposta del PP, Soler també va optar per no votar ni abstenir-se però en aquesta ocasió... sense abandonar la seva cadira de regidor.

Curiositats del ple municipal

Pere Soler (PSC) no ha volgut votar, abandonant el seu escó de regidor, però no la sala

Dels 25 regidors hi han hagut alguns que han aguantat el tipus fins al final de la sessió i no han abandonat el saló de plens per anar al servei o per anar a fumar a l'exterior o per fer una trucada telefònica. Aquests han estat Eloi Rovira, Damià Calvet, Cristina Paraira i Susanna Pellicer, per part de l'equip del govern, i Roser Casamitjana, per part d'ICV-EUiA.

 

Probablement es pot entendre que la majoria de regidors necessitin anar al servei públic (alguns fins a tres vegades com Èric Gómez) si tenim present que s'han begut pràcticament les 25 ampolles de tres quarts de litre d'aigua que tenien a la seva disposició.

 

Dels 14 regidors masculins, només duien americana: Carles Brugarolas, Aldo Ciprian, Damià Calvet, Pere Soler i Álvaro de Benejam. Els dos primers amb corbata fins al final, i els dos darrers s'han tret l'americana a mig ple. Val a dir que el ple ha començat amb una temperatura elevada per la quantitat de gent a la sala (la tinent d'alcalde Susanna Pellicer ha fet ús d'un ventall), i ha acabat amb una sala on l'aire condicionat era excessiu. Més d'un/a haurà agafat un bon refredat.

 

Més coses. Dels 25 regidors, un total de cinc (Esther Salat, Joana Barbany, Joan Puigdomènech, Carles Brugarolas, Pere Soler i Dimitri Defranc han assistit al ple acompanyats pels seus respectius ordinadors portàtils). I pràcticament la totalitat dels regidors han fet ús, com és habitual, dels seus telèfons mòbils durant la sessió. Finalment, només dos dels 25 regidors no han intervingut durant aquest primer ple de la temporada: Esther Salat i Carles Brugarolas.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem