Conesa es mostra preocupada pels efectes d’excloure l’HGC de la sanitat pública

La Generalitat afronta ara l'exclusió de l'Hospital Geeranl de la xarxa pública de sanitat

L’alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, ha mostrat durant el ple municipal d'aquest 19 de setembre la seva preocupació pels efectes que podria tenir l’exclusió de l'Hospital General de Catalunya (HGC) del sistema sanitari integral d'utilització pública de Catalunya (SISCAT). Una intervenció arran dels comentaris realitzats per treballadors del centre durant el torn de participació ciutadana.

En primer lloc, Conesa ha demanat al conseller de Salut, Toni Comín, que la retirada de la concertació pública a l’HGC no afecti els ciutadans de Sant Cugat. “L’atenció pública als pacients del municipi”, ha subratllat Conesa, “ha de quedar totalment garantida”. En aquest sentit, per exemple, ha reclamat que ningú s’hagin de traslladar a altres àrees geogràfiques per rebre atenció sanitària pública.

Així mateix, l’alcaldessa s’ha mostrat preocupada perquè aquesta exclusió podria generar una pèrdua d’uns 150 llocs de treball a l’HGC i ha instat el conseller a evitar qualsevol tipus de conflictivitat laboral. D’altra banda, Conesa també ha assenyalat que amb la recent compra de l’HGC per part del grup Fresenius “han canviat les condicions”, ja que es tracta d’una empresa social que des de fa anys presta serveis sanitaris públics a Catalunya.

Finalment, l’alcaldessa ha explicat que demanarà fer una trobada a l’Ajuntament amb el conseller Comín i representants del HGC per tal d’abordar aquesta situació.

Hospital de referència

L’alcaldessa ha tornat reclamatla necessitat d’impulsar un nou Hospital de referència públic per a l’àrea de Sant Cugat-Rubí-Castellbisbal, on viuen uns 200.000 ciutadans. Conesa ha posat novament damunt la taula la possibilitat d’utilitzar els espais lliures de l’HGC per tal d’ubicar-hi el nou hospital públic.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem