La CUP emplaça CDC a deixar la zona "d'ambigüitat" amb la corona espanyola

La formació anticapitalista mostra el seu suport als detinguts per la crema de fotos del rei

La CUP ha fet una crida a tots els santcugatencs per mostrar la seva solidaritat amb els detinguts per la crema de fotos del rei i a demostrar "el seu rebuig als vestigis medievals" de la corona espanyola. A més, el partit independentista llança un missatge a l'equip de govern de Sant Cugat: "Emplacem a CDC a abandonar la zona d’ambigüitat i a retirar de forma definitiva i imminent totes les referències al monarca, començant per la plaça del Rei".

Pels cupaires, la crema de fotos del rei espanyol posa sobre la taula que "tothom és igual": "No som súbdits i menys d’una dinastia caduca imposada per una dictadura". En aquest sentit, recorden que "el Borbó pare, imposat pel franquisme per deixar-ho tot 'atado y bien atado', va ser una peça clau per a la  falsa transició política  que apaivagués els anhels de llibertat i reconstrucció democràtica del país".

La CUP també apunta al rei Felip VI, que "ve a desenvolupar exactament el mateix paper que el vell, però amb un vernís jove". "No tenia un destí massa diferent, en un context de deslegitimació generalitzada de la monarquia, despesa extrema en temps de misèria, frau fiscal, escàndols sexuals...", afegeix el partit, que finalitza: "La segona transició servida en safata i la monarquia es torna a salvar".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem