Felip VI, el Rei dels menyspreus

Aquest és probablement el més greu error del cap de l'Estat des de la restauració de la monarquia

El desaire del cap de l'Estat espanyol en vers de la Presidenta del Parlament català i de rebot en vers de les institucions de Catalunya, deixa ben clara la postura d'un monarca sense cap capacitat com a agent d'arbitratge.

L'anomenat encaix de Catalunya dins d'Espanya sembla ja quasi impossible i les institucions espanyoles cada vegada més iracundes respecte de Catalunya, ja fa temps que han decidit trencar qualsevol pont de diàleg entre les dues parts.

Atès que la monarquia espanyola, a diferència de la britànica respecte d'Escòcia, s'ha postulat inequívocament a favor d'una tesi política determinada, la unionista, molts pensem que aquest és probablement el més greu error del cap de l'Estat des de la restauració de la monarquia. Una restauració, tot sigui dit de passada, imposada per un règim dictatorial que va durar quaranta anys.

Com gosa dir, Felip de Borbó, que el seu objectiu és ser el "Rei de tots els espanyols"? Que pretenia arreglar amb la seva insolència, respecta del Parlament de Catalunya? Per si no ens havia quedat tot clar, a més del rebuig a Forcadell, l’Estat espanyol amb el Monarca al capdavant, han protagonitzat un altre menyspreu a les institucions catalanes en el reial decret que apareix en el (BOE) sobre el cessament del president Artur Mas. En aquest cas, s'ha obviat de forma voluntària la fórmula habitual que inclou l’agraïment dels serveis prestats.

Després de tots aquests despropòsits, més propis d'un país sense cap arrelament democràtic, hem hagut de veure com tota la "caverna" del règim, lloa l'actuació absolutament lamentable de Felip de Borbó. Per altra banda i amb una actitud d'absolut vassallatge, totes les forces jurídiques del règim (fiscalia i advocacia de l'estat) s'han posat a treballar a fons en favor de Cristina, la germana del monarca, per aconseguir exculpar-la dels delictes econòmics pels quals està encausada.

Permeteu-me que ara afegeixi el que, si més no per molts ciutadans, és un altre insult respecte de la ciutadania. El proper més de juny, Leonor de Borbó Ortiz, primogènita del rei Felip VI, es convertirà oficialment en la Princesa d'Astúries, cosa que no deixaria de ser una anècdota per les revistes del cor, si no fos pels més de 8.500 € que passarà a cobrar mensualment per aquest títol. Això és aproximadament 13 vegades el salari mínim interprofessional i aquesta nena que ara té deu anys ho ha de percebre fins que hereti la corona.

A algú li estranya doncs, que una part del poble, fart de menyspreus, actituds prepotents i prebendes medievals, no vulgui allunyar-se de tot plegat i vulgui emprendre un nou camí?

En definitiva, tot això tira per terra les esperances, els que les tinguessin, dipositades en un monarca jove i que pel que es veu, desconeix el significat de la paraula Democràcia, quer no és un altre que la forma d'organització social que atribueix la titularitat del poder al conjunt de la societat, no pas al gens familiars.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem