Les JERC no volen que ERC formi part del govern municipal de Convergència

La branca juvenil d'ERC a Sant Cugat no vol ni iniciar negociacions amb Convergència per explorar un possible govern de coalició

Les Joventuts d'Esquerra Republicana de Sant Cugat no volen que ERC iniciï un procés de negociació amb Convergència per intentar formar un govern municipal de coalició. Així ho han decidit, per unanimitat, els militants de les JERC en una assemblea celebrada aquest diumenge, dia 14 de febrer. La branca juvenil republicana fa públic el seu posicionament a una setmana que se celebri l'assemblea extraordinària d'ERC a Sant Cugat que ha de decidir si s'obren negociacions amb Convergència per formar govern.

"Després del resultat de les passades eleccions municipals, entenem que el lloc que han d’ocupar els republicans és a l’oposició", asseguren les Joventuts en un comunicat. Les JERC recorden que ERC-MES es va presentar a les eleccions municipals com "l'alternativa al govern de Convergència" i creuen que l'entrada dels republicans al govern municipal "no respon a la voluntat de treballar per teixir una alternativa a l'actual govern de la ciutat". L'agrupació juvenil recorda que un dels representants d'ERC-MES al ple, Èric Gómez, hi és en representació de les JERC.

Des de les JERC confien que aquest posicionament sigui compartit per la majoria de militants republicans a Sant Cugat, que el dia 22 de febrer hauran de decidir si obren negociacions amb Convergència per integrar-se al govern municipal.

Un acord sempre present

Les eleccions municipals del mes de maig van significar la pèrdua de la majoria absoluta de Convergència, que des de llavors necessita el suport d'altres forces polítiques per tirar endavant part de les seves propostes. Des de l'endemà dels comicis, responsables convergents han repetit que els hi agradaria arribar a un acord amb ERC per governar conjuntament a Sant Cugat.

"Jo confio que, més a la llarga que a la curta, puguem arribar a un acord estable", va dir l'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, després d'un primer intent sense èxit d'arribar a un acord amb ERC. En aquella entrevista al TOT, Conesa va assegurar que "és bo assolir estabilitat perquè et permet tirar endavant amb tranquil·litat el full de ruta". "Ara bé, no depèn de nosaltres", va dir en aquell moment. Després que ERC anunciés una assemblea per decidir si obrien negociacions per formar govern, Convergència va tornar a mostrar la seva voluntat d'arribar a un acord.

Des d'Esquerra, després de les eleccions van rebutjar frontalment la possibilitat d'arribar a un acord de govern amb Convergència. "La militància no entendria un pacte amb Convergència", va dir la llavors presidenta republicana, Mireia Ingla. Al cap d'uns mesos, però, la mateixa Ingla va reconèixer que la porta d'un pacte amb CDC "mai havia estat tancada".

Al novembre de 2015 es va produir un dels moments d'inflexió a la relació entre convergents i republicans a Sant Cugat, quan els dos partits van signar un acord d'estabilitat pressupostària i van aprovar conjuntament el Pressupost i les Ordenances Fiscals del 2016. Ara, el nou president d'ERC ha explicat que per explorar la possibilitat d'arribar a un pacte de govern necessitaven comprovar "un canvi de tarannà i de manera de fer les coses" de l'equip de govern, que s'hauria produït, tot i que "petit".

El dia 22 els militants d'ERC a Sant Cugat debatran i decidiran si obren negociacions amb Convergència per arribar a un pacte de govern.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem