ERC-MES vol ajuntaments "valents" per fer front als "atacs" de l'estat

La formació independentista ha organitzat una trobada a Sant Cugat on s'ha parlat del model educatiu i la imposició del castellà en algunes escoles

"Volem ajuntaments valents i compromesos". La candidata d'ERC-MES, Mireia Ingla, ha reivindicat el paper dels ajuntaments davant dels "atacs constants i frontals" de l'estat espanyol cap a Catalunya; fent referència a les sentències judicials que imposen el castellà a les escoles o a la decisió de la Junta Electoral Central de prohibir les estelades en edificis públics durant la campanya.

Ingla ha assegurat que no retirarien l'estelada de la plaça de l'estació, "que va costar deu i ajuda de tenir", i creu que en no tractar-se d'un edifici públic no està afectada per la resolució de la Junta Electoral Central. "El primer que faríem [si obtenim l'alcaldia] és, complint la moció que CiU va aprobar, retirar la bandera espanyola de l'Ajuntament".

Mireia Ingla ha pronunciat aquestes paraules durant una trobada organitzada per ERC-MES amb la portaveu d'ERC i experta en qüestions educatives, Anna Simó. La dirigent d'Esquerra també ha donat molta importància al paper dels consistoris en el procés independentista: "Després del 27 de setembre poden passar moltes coses, l'Estat no ens ho posarà fàcil i els electes locals són un suport indispensable pel Parlament". 

Simó també ha assegurat que des de la direcció d'Esquerra no donen cap directriu a les seccions locals de cara a pactes postelectorals, decisió que deixen en les assemblees de cada municipi.

Defensa del model lingüístic

La trobada ha servit per debatre sobre el model educatiu de Catalunya, en un moment en què l'aprobació de la llei Wert està generant sentències per augmentar el castellà a escoles catalanes.

"Si el català no és vehicular a l'escola, no tothom el coneixerà perquè l'entorn judicial, mediàtic, de jocs, d'etiquetatge... és en castellà. Si no aprens bé el català a l'escola, és impossible", ha sentenciat Simó, que ha defensat la immersió com "un model d'èxit i validat internacionalment".

Per la portaveu d'ERC, "l'única manera eficient d'evitar els atacs al sistema educatiu és tenir un estat propi preservat dels atacs constants del poder de l'estat". "La defensa del model actual d'immersió és àmplia social i políticament", ha rematat.  

Més informació
 
Comentaris

Destaquem