La seguretat a la Floresta i la nova escola privada, al torn de participació ciutadana del Ple

Veïns i veïnes del barri han expressat la seva preocupació davant l'augment de robatoris al barri santcugatenc

Els veïns i les veïnes de la Floresta han centrat el torn de participació ciutadana del ple municipal de Sant Cugat del Vallès celebrat aquest dilluns, 16 de juliol. Ho han fet posant sobre la taula dues qüestions. La primera, la preocupació per la manca de seguretat al barri amb l'augment de robatoris. La segona, per la possibilitat que es construeixi un nou centre educatiu al centre de la Floresta.

De seguretat n'ha parlat Alfredo Cernuda, demanant un ple monogràfic d'urgència per abordar el tema. Pel mateix motiu ha demanat augmentar la plantilla de la Policia Local, a més de demanar al consistori que insti la Generalitat a ampliar la plantilla de Mossos d'Esquadra. En aquest sentit, ha lamentat que "haguem de sortir els veïns amb pals al carrer quan veiem llums com va passar l'altra nit". "Si no són capaços de defensar les nostres famílies, ho farem nosaltres, i vosaltres sereu els responsables de les conseqüències", ha afegit.

Més info: Indignació i desesperació entre veïns de la Floresta pels robatoris a cases

Cristina Paraira, tinent d'alcalde de seguretat ciutadana, ha remarcat que "estem al seu costat", admetent que "tenim un problema de robatoris a domicilis molt important i l'estem atacant amb les eines que tenim". Després de detallar algunes de les mesures que s'estan prenent, ha recordat la reunió mantinguda amb els veïns i veïnes per aquest motiu on es van explicar aquestes mesures.

Cernuda ha respost insistint a mantenir un "debat públic sobre seguretat". L'alcaldessa, Carmela Fortuny, ha insistit en què "la feina s'està fent", demanant-los "confiança", i comprometent-se a una "interlocució constant".

En aquest punt, i per petició del públic, s'ha obert un torn d'intervenció per part de les diferents formacions polítiques representades al ple. Álvaro Benejam (PP) ha lamentat que "aquest sigui un problema que ve de lluny", recordant una moció presentada el 2016 davant les dades negatives al respecte. "Avui el problema és més gros", ha afegit. Pere Soler (PSC) també ha incidit en el fet que "la situació és greu", instant a convocar un Consell de Seguretat abans de finalitzar el mes de juliol, i no al setembre com es proposa.

Per part d'ICV-EUiA, Ramon Gutiérrez ha lamentat la "demagògia del Partit Popular", fet que ha provocat que el regidor popular s'aixequés del seu seient i es posés dempeus al costat dels veïns entre el públic. Ferran Villaseñor (ERC-MES) ha demanat a l'equip de Govern que "s'informi d'aquestes reunions amb els veïns", demanant també que el Consell de Seguretat se celebri abans de l'agost. Per part de Ciutadans, Aldo Ciprian ha demanat un monogràfic per "esclarir les mesures de seguretat", mostrant el "suport a qualsevol acció de govern per millorar la seguretat".

Núria Gibert, per part de la CUP-PC i com a presidenta del consell de Barri de la Floresta, ha instat a apostar per les mesures que "potencialment sabem que poden funcionar", i ha emplaçat a una Junta de seguretat per abordar el tema a fons.
 

Protesta contra el possible nou centre educatiu privat. FOTO: Artur Ribera

Protesta pel possible nou centre educatiu. FOTO: Artur Ribera


La construcció d'un nou centre educatiu privat a la Floresta també ha portat els veïns i veïnes del barri fins al ple municipal per manifestar la seva disconformitat amb aquesta obra. Marc Combalat ha apuntat que hi ha més de 300 signatures en contra del projecte, lamentant que "s'ha de posar tot el barri potes enlaire per un centre privat", lamentant també que "no produirà cap tipus de benefici al barri", en tats que privat.

Més info: Una escola religiosa vol construir un centre educatiu a La Floresta
 

En el mateix sentit s'ha expressat Juan André Barro, lamentant la desinformació i demanant "qui menteix en aquest assumpte", apuntant que "les publicacions a la pàgina web del centre s'assegura que el projecte està en marxa, mentre que des de l'Ajuntament es diu que no hi ha projecte". Entre altres aspectes, ha lamentat que "faci 5 mesos que estan amb converses amb el centre, i a nosaltres ningú ens ha dit res", a més de posar sobre la taula temes de seguretat. "És perillós. A l'hivern no es pot passar per gel, i per allí no passa un camió de Bombers".

La resposta els ho ha donat Carmela Fortuny, alcaldessa de Sant Cugat. "A l'Ajuntament no tenim cap projecte damunt la taula que s'hagi presentat, per tant, no s'està tramitant cap llicència", lamentant que la carta que ella mateixa va adreçar als veïns hagi estat "creat neguit".

Abans del torn de participació ciutadana, que s'ha estès durant gairebé una hora i mitja, ambdós col·lectius s'han manifestat a les portes de l'Ajuntament.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem