Les companyies elèctriques i del gas "no estan compromeses" amb la pobresa energètica

Així ho ha assegurat el Consell Comarcal del Vallès Occidental, integrat per alcaldes de la comarca

El Vallès Occidental ha fet un toc d’alerta a les empreses subministradores d’energia i gas i els alcaldes han expressat el malestar davant les traves i la manca de resposta de les companyies subministradores elèctriques i del gas en relació a la proposta comarcal de creació d’un fons social per lluitar en contra de la pobresa energètica. Així ho han fet públic en el Consell Comarcal celebrat aquest 21 de setembre.

Els representants municipals han acordat que els municipis del Vallès Occidental iniciïn procediments sancionadors a les companyies subministradores que no compleixen el procediment establert per llei en matèria de pobresa energètica, en el qual es preveu que les companyies subministradores no realitzaran cap tall sense l’informe d’exclusió residencial sol·licitat prèviament als serveis socials municipals. L’Ajuntament de Sabadell ha estat el primer municipi que ha començat a sancionar les empreses subministradores d'aigua, llum i gas que tallin el subministrament a famílies vulnerables.

L’acord dels alcaldes vallesans en matèria de pobresa energètica preveu sol·licitar que en futures licitacions que es puguin fer des dels Ajuntaments en matèria d’energia, es tinguin en compte les qüestions socials i es valori les empreses que s’impliquin en la protecció de les famílies més vulnerables. El president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, ha assegurat que “no hi ha un compromís institucional de les companyies elèctriques i del gas en la pobresa energètica. Des dels Ajuntaments volem entrar en el debat i tenim capacitat d’incidència en el mercat”.

Des del Vallès Occidental també s’instarà el govern de la Generalitat de Catalunya a desplegar les mesures previstes en la Llei 24/2015 en matèria de pobresa energètica i pel que fa al Fons Social previst en l’article 6 de la citada Llei. A més, des de la comarca es participarà activament en el Congrés Català de Pobresa Energètica que es realitzarà a Sabadell, el 3 i 4 de novembre d’aquest 2016.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem