Llicències urbanítiques, mobilitat, franquisme i transparència al ple municipal

El primer ple municipal del 2019 tractarà diferents aspectes, entre els quals el franquisme, la mobilitat o les llicències urbanístiques

Fa uns mesos, el Ple Municipal va aprovar una moció per l'agilització dels tràmits en les llicències urbanístiques, que preveia que part d'aquests tràmits poguessin externalitzar-se i anessin a càrrec d'un col·legi professional o d'una entitat homologada, amb l'objectiu d'alleugerir les tasques dels tècnics i poder restar temps a aquests tràmits. Ara, després de rebre una al·legació que es desestimarà, l'equip de govern porta al ple la ratificació d'aquesta modificació.

A més, també s'haurà d'aprovar el document d'al·legacions a la modificació del Pla General Metropolità de l'AMB en l'àmbit de Collserola, que va presentar l'Ajuntament, amb l'objectiu de preservar la pedrera Berta i aplicar millores a la carretera de l'Arrabassada.

El ple se celebra el dilluns 21 de gener, a partir de les 16 h, i com en cada sesió, a les 20 h serà l'hora per al torn de participació ciutadana.

Franquisme, mobilitat i transparència

Pel que fa a les mocions dels grups municipals n'hi ha previstes 6, una d'elles, presentada per ERC-MES, tractarà sobre el reconeixement de les víctimes del franquisme i els familiars de les mateixes, a través de la qual es vol fer un homenatge públic a les víctimes i cercar un espai al municipi per fer-hi un memorial. ERC-MES també presenta una moció per aplicar modificacions en els contractes públics, que incloguin clàusules que garanteixin el pagament als subcontractistes.

D'altra banda, el grup d'ICV-EUiA presenta una moció que té per objectiu millorar la transparència de l'Ajuntament en diferents aspectes, com per exemple amb una reestructuració del web municipal, o fent més accessibles les Cartes de Servei.

En el ple municipal del mes de gener també es parlarà dels últims avenços i acords als quals s'ha arribat en la Taula de Mobilitat, amb l'objectiu de fer un seguiment a les darreres propostes presentades en aquesta taula.

Cs demanarà en el ple el cessament del responsable de l'àrea de Seguretat Ciutadana, pels robatoris, mentre que el PP presenta una moció perquè l'Ajuntament reprovi públicament els actes públics en els quals va participar Jordi Pujol a Sant Cugat.

 
Comentaris

Destaquem