Mas-Colell: “Sant Cugat és pionera en innovació”

El conseller d'Economia del Govern de la Generalitat ha donat suport a la candidata local de CiU, Mercè Conesa

Andreu Mas-Colell, conseller d'Economia del Govern de Catalunya, ha vingut aquest dilluns, 18 de maig, fins a Sant Cugat per fer campanya electoral a favor de la candidata local de CiU, Mercè Conesa. Mas-Colell ha assegurat que “totes les ciutats catalanes han de seguir el seu camí i convertir-se en ciutats intel·ligents, smart cities”.

El conseller ha recordat que Catalunya és un sistema de ciutats, i que el camí cap a les ciutats intel·ligents és el futur, i és el resultat d’una bona política. En aquest sentit ha agraït que Sant Cugat hagi estat la pionera “en donar els primers passos cap a la innovació que és un dels punts importants de l’agenda del govern de la Generalitat”.

Conesa: “Donem bon servei amb un cost menor per la ciutadania”

Mercè Conesa ha recordat aquest dilluns que Sant Cugat va ser una ciutat pionera en l'estratègia de ciutats intel·ligents a Catalunya. La candidata s'hi ha referit des del parc de Ramon Barnils, al costat del carrer de Cèsar Martinell, “el primer carrer intel·ligent de Catalunya”, on es van ubicar els primers fanals amb sensors i que, posteriorment, es va replicar a la resta de la ciutat.

Un parc on també hi ha rec intel·ligent, entre altres aspectes. L'objectiu de tot plegat, segons Mercè Conesa, és donar un bon servei al ciutadà però amb un cost menor per la ciutadania i amb menys emissions de CO2 per al conjunt de la ciutadania.

La candidata de CiU a la reelecció a l'alcaldia de Sant Cugat assegura que després de quatre anys aplicant la tecnologia en favor d'una ciutat intel·ligent es comptabilitza en 18.000 punts de llum urbans i 7.500 de regulació de pas de vianants s'ha aconseguit reduir un 28,4% de despesa energètica i un estalvi anual de 400.000 euros.

I la tecnologia aplicada al servei de neteja i recollida d'escombraries ha representat la reducció d'un cost d' 1,8 M d'Euros. En aquest mateix sentit, amb reg intel·ligent dels parcs i jardins públics s'ha estalviat un 20% d'aigua.

Uns estalvis que, segons Mercè Conesa, s'han destinat a dotar de més recursos a polítiques avui “imprescindibles” de la ciutat com són les socials i les educatives. Amb tot, la candidata de CiU ha explicat que “volem una ciutat intel·ligent per donar servei a les persones”.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem