Més de 200 persones es concentren en defensa del referèndum a Sant Cugat

La manifestació s'ha fet a la plaça de la Vila

Els santcugatencs i santcugatenques han sortit al carrer una vegada més en defensa del referèndum de l'1 d'octubre aquest divendres, 8 de setembre. Ho feien responent a la crida feta per la CUP de concentrar-se davant de l'ajuntament de Sant Cugat en resposta a la suspensió de les lleis del referèndum per part del Tribunal Constitucional. Una concentració que s'ha repetit a diferents municipis catalans.

Una mobilització "en defensa del referèndum, davant les prohibicions i suspensions de la llei". "Perquè el referèndum no es toca. Perquè la desobediència és el camí. Perquè hem decidit exercir l'autodeterminació. Perquè ara toca mambo", com anunciava la CUP en un comunicat, que ha començat a les 20 hores a la plaça de la Vila, i que ha aplegat més de 200 persones.

Durant l'acte, s'ha fet lectura d'un manifest reivindicant  el referèndum i fent una crida a la mobilització ciutadana. En aquest sentit, Josep Lliberia, president de l'ANC, "l'activació popular per donar suport als polítics que han tingut la valentia de poder aprovar aquestes lleis i de portar-nos a nosaltres a un punt que hem estat buscant durant sis anys; no pas per demanar perdó per una cosa que poden ser les prohibicions per part del Tribunal Constitucional, que la mateixa llei de forma retrògrada ja diu que no complirem. Si nosaltres ens ho creiem, no hauríem d'estar protestant per aquestes coses".

Per la seva part, Oriol Cisteró, president d'ERC, ha reivindicat que "ara és el moment d'anar tots junts", i ha cridat a la mobilització. "Necessitem la gent al carrer defensant que l'1 d'octubre nosaltres votarem, com sempre, amb normalitat i ganes, i el que volem és guanyar i que es declari la República Catalana".

Lourdes Llorente, regidora de la CUP, ha defensat que "enfront d'un tribunal que el que vol és constrenyi els drets d'un poble, pensem que cal manifestar-se", defensant que "el que cridem és a demostrar pacíficament i per tots els mitjans que hem pogut la nostra voluntat de portar a referèndum una voluntat que fa molts anys que la gent està explicitant als carrers", sentenciant que "expressarem aquest suport al referèndum des de nostres les forces i vies".

Llorente, Cisteró i Lliberia han fet lectura del manifest. FOTO: C. Caballé

El govern espanyol va presentar quatre recursos a les lleis aprovades pel Parlament de Catalunya que han de donar cobertura al referèndum i el Tribunal Constitucional les va admetre a tràmit, per la qual cosa han quedat suspeses automàticament. A més, s'enviaran advertiments a més d'un miler de persones que podrien estar implicades en el referèndum, tots els alcaldes catalans inclosos. Cal recordar que l'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, va signar un decret de suport al referèndum i va assegurar, abans de la suspensió, que es podria "votar amb normalitat".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem