La Mirada i la ZBE, protagonistes de l'audiència pública

L'audiència pública de novembre ha estat tensa, amb dos expulsats per desordres públics

L'audiència pública de novembre ha estat tensa amb temes delicats com la Zona de Baixes Emissions, l'escola La Mirada i una intervenció d'un membre de Vox.

Juan Manuel de la Flor ha iniciat l'audiència: "Sol·licito resposta sobre la Zona de Baixes Emissions i consultar quines actuacions s'estan duent a terme al respecte". Mireia Ingla, alcaldessa de Sant Cugat, ha estat qui li ha respost: "En dues setmanes de ZBE hem computat menys d'un 1% sancionable i en l'últim any i mig s'han reduït els vehicles contaminants." A fora, la Plataforma d'Afectats per la Zona de Baixes Emissions es manifestava contra la nova normativa, encenent les llums dels telèfons mòbils i cridant per la dimissió del govern.

Més info: Comencen les sancions de la Zona de Baixes Emissions de Sant Cugat

Auxilio Ramos ha sigut el segon en intervenir, opinant "que no hi ha llibertat d'expressió a l'audiència pública" i detallant les coses amb les quals no estava d'acord, com el temps d'intervenció dels ciutadans. El to crispat i el fet que seguís parlant quan no tenia torn de paraula o quan altres estaven parlant ha portat a Ingla ha expulsat Ramos de la sala, que ha estat escortat per la Policia Local.

Més info: VÍDEO: Expulsades 2 persones del ple municipal per alterar la sala

Brugueras ha tornat a assistir a l'audiència per queixar-se de l'acumulació d'autobusos prop del carrer de Martorell i demanar una replanificació. Pere Soler, tinent d'alcalde de Mobilitat, ha estat qui li ha respost: "La ciutat necessita un bon transport públic. Reconeixem que cal millorar, però serà impossible treure totes les parades d'autobús d'aquella zona. A més, la flota s'està canviant i cada vegada serà menys sorollosa i contaminant". Soler també ha explicat que s'està plantejant tenir una estació d'autobusos a Sant Cugat".

També ha agafat torn de paraula Marc Gilabert, portaveu de l'AFA La Mirada, que han estat una setmana manifestant-se pel nou retard en la construcció de l'edifici per l'escola: "Hem estat comprensius, però no tenim explicació per l'últim endarreriment de l'edifici. Confiàvem en vosaltres i els nostres fills estan en males condicions. Estan creixent sense escola. No tenim gimnàs, pista, cuina... Ens preguntem si tenim menys drets que les altres escoles. Ens plantejareu un calendari de millora de les instal·lacions?". Ingla ha explicat els projectes de millora de l'escola temporal i el calendari per al pròxim edifici. "Hi ha hagut molts entrebancs en el projecte de La Mirada, però és la nostra prioritat."

Més info: Una manifestació acaba amb una setmana de protestes de les famílies de La Mirada

Marcos Rodríguez s'ha queixat de diversos temes. Entre d'altres, ha ensenyat un cartell de suport a Pablo Llarena, firmat pel grup polític Vox. Rodríguez ha aixecat la veu, ha insultat els membres del Ple i ha seguit parlant quan no tenia torn de paraula. Finalment, l'alcaldessa l'ha fet fora per alterar el ple. Cal aclarir que durant el ple celebrat abans de l'audiència pública ha quedat denegada la petició de fer persona non grata al jutge Pablo Llarena.

La senyora Roca, en nom de la Coordinadora d'Assemblees de Famílies d'Alumnes, ha donat suport a La Mirada i ha reivindicat la campanya Desmilitaritzem l'Educació, que ha portat polèmica a Sant Cugat els últims dies. Per últim, Can Barata ha tornat a sortir a l'audiència pública i José Gallardo ha parlat amb el portaveu en privat.

Més info: La Policia Local entrarà sense armes a les escoles de Sant Cugat

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem