Mobilitat, terrasses i accessibilitat, al torn de participació ciutadana del ple

Els santcugatencs han pogut formular les seves qüestions al consistori abans d'iniciar-se el ple municipal del mes de novembre

La mobilitat i les terrasses de Sant Cugat han centrat el torn de participació ciutadana previ al ple municipal del mes de novembre. En total, cinc intervencions.

La primera, la de la Sra. Quadras, qui ha repassat el reglament dels Consells de Barri demanant que els seus presidents tinguin substitut per garantir la seva representació al Consell de Ciutat. Joan Puigdomènech, regidor de Medi Ambient i Comissionat de Participació Ciutadana, s'ha compromès a fer arribar una carta de recordatori.

Mireu les imatges del ple de novembre.

La Sra. Palacios durant la seva intervenció FOTO: Artur Ribera

La Sra. Palacios, per la seva banda, ha agraït a l'Ajuntament que s'hagi fet arribar a l'Associació de Veïns Sant Cugat Centre el llistat de terrasses a Sant Cugat, constatant que hi ha 180 terrasses, amb 712 taules i 2.848 cadires. Igualment, ha demanat que es miri el tram comprés entre el forn Serrajòrdia i el Bar Catalunya per "garantir la seguretat dels santcugatencs, ja que per l'àmplia presència de terrasses, no passa una ambulància en cas d'urgència". L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha assegurat que es revisarà.

En tercer lloc, el Sr. Merino ha reclamat que es prenguin mesures per dotar l'estació de ferrocarrils de la Floresta d'un ascensor i d'accés per a persones amb minusvalidesa. Conesa ha respost dient que l'Ajuntament instarà FGC perquè ho faci, recordant que "com Ajuntament no hem d'assumir aquesta despesa, perquè no ens pertoca, però podem acompanyar perquè es faci possible".

La Sr. Castro durant la seva intervenció FOTO: Artur Ribera

Per la seva part, el Sr. Castro, ha demanat que se solucioni el conflicte de mobilitat entorn del col·legi El Pinar. "Tot i que s'ha treballat a la zona, continua havent-hi problemes amb la presència de la tanca, i els cotxes parats on volen". Conesa ha respost dient que "s'han pres les mesures acordades amb els veïns" i ha demanat "tolerància" davant un moment "puntual" com és l'entrada i sortida de les escoles.

En aquest mateix sentit ha intervingut el Sr. Civis, lamentant l'excés de vehicles particulars i demanant que es recuperi el bus escolar. Una petició a la qual Conesa ha respost recordant que "és un servei que dóna la Diputació a aquells escolars que no tenen el centre educatiu dins del terme municipal del municipi", apuntant que no és el cas de Sant Cugat i que, per aquest motiu, "s'ha fet coincidir línies urbanes en aquestes rutes".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem