Les obres de remodelació de La Unió començaran el primer semestre de 2017

El ple municipal fa l'aprovació provisional de la modificació urbanística que ha de permetre la reforma del teatre

L'esperada remodelació del Teatre La Unió és cada vegada més a prop. El Ple municipal d'aquest dilluns, dia 21 de novembre, ha fet l'aprovació provisional de la modificació puntual del Pla General Metropolità que ha de permetre les obres de La Unió, situada al carrer d'Anselm Clavé. Segons el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Damià Calvet, les actuacions començaran durant el primer semestre de 2017 i s'allargaran durant dos anys. 

"El projecte guanyador requereix una modificació puntual del PGM", va detallar Calvet. De fet, en el ple del mes de juliol, ja es va fer l'aprovació inicial d'aquesta modificació. El tràmit permetrà la reordenació volumètrica de la finca, qualificada de sistema d'equipaments comunitaris i dotacions actuals, per tal de preservar la memòria històrica i patrimonial de l'edifici original, així com permetre el correcte desenvolupament de les activitats culturals, d'esbarjo i entreteniment, de lleure i d'oci creatiu.

"´Es un projecte molt estimat i suposarà una veritable transformació del centre de la ciutat, juntament amb el mercat vell i els habitatges públics de Rius i Taulet", va detallar Calvet.

La nova Unió

La remodelació de La Unió, liderada des de l'Ajuntament, es va obrir un concurs per tal d'escollir el millor projecte. Dilmé Fabré Torras i Associats SLP va ser l'estudi guanyador i serà l'encarregat de dibuixar el nou espai.

El projecte, que porta per nom La Unió fa la força, proposa un edifici integrador de funcions i serveis, havent-hi una relació visual i vital entre l'exterior i l'interior de l'edifici. Un edifici que a la planta baixa continuarà presentant el teatre, la Sala Clavé i el pati.

L'arquitecte Xavier Fabré va explicar que “el pati és bàsic com a punt de trobada, i el teatre havia de ser polivalent per poder acollir altres formats” mentre que la Sala Clavé “s'adapta a usos més de participació”.

El teatre disposarà de grades retràctils amb capacitat per 400 persones, que poden convertir-se amb una sala plana per acollir formats amb públic de peu amb capacitat per a 900 persones

Més informació
 
Comentaris

Destaquem