L'oposició vol aturar Ragull Centre, el govern ho rebutja, però està disposat a parlar

Ciutadans i Junts per Sant Cugat han presentat una moció al ple municipal conjuntament perquè s'aturi el projecte "tal com està pensat"

El govern ha rebutjat la moció de Junts i Cs que demanava aturar el projecte de Ragull Centre "tal com està pensat", però tot i això s'ha mostrat obert al diàleg durant la sessió plenaria del mes de maig. "És un projecte que es pot treballar amb els veïns, podem parlar de tot, però tenim un punt de partida. Estem disposats a parlar de tot: d'alçades, d'usos i equipaments. Podem col·laborar en aquest sentit". Aquestes han estat les declaracions del tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch. El text no ha tirat endavant, ja que ha tingut els vots en contra del govern (ERC-MES, PSC i CUP amb 13 regidors) i a favor de l'oposició de Junts (9) i Cs (3).

Durant l'exposició de la moció, el regidor de Ciutadans Aldo Ciprian ha criticat el projecte de Ragull Centre. "Presenten un projecte que destrueix sòl industrial i que construirà dos ruscs. Aquest projecte l'ha fet algú que no sap què necessita Sant Cugat. Proposem que es paralitzi fins que es faci un project participatiu entre els veïns".

Al seu torn, el regidor de Junts Joan Puigdoménech, que havia estat regidor d'urbanisme al passat mandat, ha defensat que el projecte de Ragull Centre pot trencar el mode de ciutat de Sant Cugat. "No el podem defensar, trenca amb el model que hem defensat amb una densitat controlada, amb edificis de 4 plantes més 1 i espais obert."Estem desacord amb el projecte que pot ser un preludi per altres zones de la ciutat. Construir habitatge en una zona industrial pot ser el preludi d'un conflicte veïnal".

Tot i haver obert la mà al diàleg, Duch ha carregat contra els grups de l'oposició: "Dos partits de dretes i conservadors s'han posat d'acord contra un interès públic i comú. Fan valoracions subjectives i classistes. L'únic que volen és confondre i treure rèdit electoral".

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem