La participació ciutadana es consolida a Sant Cugat

L'Ajuntament fa una valoració positiva de les actuacions realitzades durant aquest mandat en l'àmbit de Participació i Barris

La participació s'ha consolidat a l'alça a Sant Cugat gràcies al creixement dels Pressupostos Participatius i la creació de nous canals per comunicar-se amb la ciutadania. Així ho ha anunciat el regidor de Participació i Barris, Oriol Sánchez, aquest dilluns, 27 de març, en la valoració que ha fet de les actuacions realitzades en aquest àmbit durant aquest mandat. Una valoració que ha considerat com a "positiva, tot i cal treballar per seguir millorant".

La valoració positiva es basa en el bon nivell de participació de la ciutat, que, segons dades de l'Ajuntament, és d'un 4,3%, més d'un punt per sobre de la mitjana dels municipis de més de 50.000 habitants. Sánchez destaca també la qualitat d'aquesta participació "gràcies a haver aterrat els Pressupostos Participatius de ciutat als barris", impulsant iniciatives com la vinya de l'Institut Joaquim Pla i Farreras, els Skateparks de Mira-sol i de La Pollancreda o la xarxa de carrils bici per connectar tots els barris de la ciutat.

L'Ajuntament, però, encara no ha pogut dur a terme tots els projectes escollits als Pressupostos Participatius 2020-21, molts dels quals es van endarrerir per la pandèmia. De moment, un 70% s'han fet realitat, amb l'objectiu "d'acabar-los tots aquest any", segons ha explicat Sánchez. Per poder assolir aquest objectiu i no acumular projectes pendents, però, es van haver de reduir els Pressupostos Participatius d'aquest any.

Més info: Els pressupostos participatius de Sant Cugat passen de 2,5 a 1,5 milions d'euros

Les novetats d'aquest mandat

Algunes de les novetats que s'han incorporat durant aquest mandat en matèria de Participació i Barris són els Pressupostos Participatius per a Infants i Joves, que han tingut un 12,9% de participació, o els nous canals d'informació i comunicació dels consells de barri per tal de potenciar-los. En aquest sentit, l'Ajuntament també vol implantar en els propers mesos la figura dels tècnics de barri per enfortir els vincles entre l'administració i el teixit social de cada barri.

Més info: L'Ajuntament construirà un laberint amb vegetació i una zona de Parkour pels joves

També s'ha volgut reforçar el Consell de Ciutat, dotant-lo d'un reglament propi i comissions de treball, i s'ha creat l'Assemblea Ciutadana com un espai on els ciutadans puguin fer propostes pel municipi.

Més info: L'Assemblea Ciutadana neix per a que els santcugatencs debatin temes d'interès general

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem