Procés Constituent acusa Dimitri Defranc de "personalisme extrem"

Procés Constituent va demanar la dimissió del seu regidor Dimitri Defranc, però aquest s'hi va negar i després d'abandonar el partit segueix com a regidor no adscrit

Procés Constituent  (PC) ha tornat a demanar la dimissió del fins ara regidor de CUP-PC a l'Ajuntament, Dimitri Defranc, que va anunciar que deixava el grup municipal però mantindria l'acta de regidor. A més, la fins ara formació de Defranc acusa el regidor de "treballar políticament des d'un personalisme extrem i clientelar" i "anteposar els propis interessos polítics davant de les prioritats dels dos grups que formen la coalició CUP-PC".

Des de Procés Constituent expliquen que les discrepàncies entre Dimitri Defranc i la resta del grup municipal, integrat per tres regidors de la CUP més, "van començar molt aviat". "Ja fa uns mesos el problema va arribar a un punt tan crític que es va plantejar la possibilitat de la seva renúncia, que ara s’ha demanat explícitament", apunta en un comunicat la formació política.

Entre els motius que van portar Procés Constituent a demanar la dimissió de Defranc fa unes setmanes, també hi apareix "la incapacitat manifesta de portar a terme una feina d’equip a la regidoria" i "no respectar els acords presos". Dimitri Defranc va denunciar públicament una falta democràtica en el si de Procés Constituent, que des del partit polític han volgut desmentir rotundament: "Va ser la mateixa assemblea que el va proposar com a candidat la que li va demanar la dimissió".

"No només l’assemblea del Procés Constituent li ha demanat la seva dimissió, sinó que 31 de les 34 persones que formaven la candidatura municipal CUP-PC també ho han fet per escrit", assegura PC, que afirma que el fet que Defranc no accepti la dimissió respon a "ambicions polítiques personals". "Davant d’un desacord reiterat i llarg en el temps la persona que ocupa el càrrec l’ha de posar a disposició del grup. Per nosaltres, aquesta és el principi fonamental. Un cop demanada la dimissió no n’hi ha cap excusa per no fer-la efectiva de manera immediata", afegeixen.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem