Rebuig dels partits independentistes a la sentència i silenci dels unionistes

Junts per Sant Cugat, ERC i CUP han rebutjat la sentència, mentre que Cs no s'han posicionat i el PSC ho ha fet aquest dilluns 14 d'octubre a la tarda

Els partits polítics de Sant Cugat fan una valoració de la sentència del judici del procés, que condemna al santcugatenc Raül Romeva a 12 anys de presó per delicte de sedició i de malversació. ERC, CUP i Junts per Sant Cugat han rebutjat la sentència, mentre que el PSC ha demanat que la "sentència ha de ser acatada" i Ciutadans no s'han posicionat públicament. A més, l'alcaldessa Mireia Ingla ha mostrat el seu rebuig i ha demanat l'alliberament dels presos.  

Francesc Duch, d'ERC, ha afirmat que la sentència els genera "tristor", i la defineix com a "un cop molt fort per Raül Romeva, per la resta de presos, les seves famílies i també per a la democràcia." De fet, Duch ha afirmat al TOT que "s'està intentant criminalitzar a l'independentisme i atemorir a la societat", per sentenciar dient: "Hem d'aixecar el cap". Pel que fa al pacte amb el PSC, igual que ja ha defensat l'alcaldessa Mireia Ingla, Francesc Duch ha apuntat que "es mantindrà l'autonomia de vot en temes de país", però se seguirà treballant conjuntament en l'àmbit local.

Junts per Sant Cugat: "Toca reclamar l'absolució"

Junts per Sant Cugat s'ha mostrat a disposició de "les institucions supramunicipals que ens representen, com l'Associació de Municipis per la Independència", segons ha apuntat la seva portaveu a l'Ajuntament, Carmela Fortuny, que també ha apuntat que la sentència els genera "tristesa i molta indignació". En aquest sentit, Fortuny ha animat a les mobilitzacions: "Toca reclamar l'absolució, des de la societat civil i des de les institucions, reclamar que es posin en llibertat immediata", ha sentenciat la portaveu.

 

CUP: "Resistir i plantar cara"

La CUP-PC ha destacat el fet que la sentència no els ha sorprès: "No esperàvem que la judicatura es desmarqués del que ha vingut fent al llarg de la seva història, i malauradament és una de les potes de l'Estat que ha mostrat més el fet que la unitat d'Espanya està per damunt de qualsevol consideració, ni que siguin de drets humans", ha apuntat Gibert, abans d'assegurar que la CUP sent "ràbia i indignació". Així mateix ha animat a "resistir i a plantar cara". Ara bé, no ha amagat que es tracta d'un "dia amarg i un dia dur, especialment per a les famílies i amics dels empresonats".

PSC: "Ens atindrem al que diguin Iceta i Sánchez"

Pere Soler, primer secretari del PSC de Sant Cugat i tinent d'alcaldia de l'Ajuntament ha apuntat que la sentència "ha de ser acatada", a més de destacar que "la imparcialitat i el nivell tècnic dels magistrats no és opinable". De totes maneres, ha volgut mostrar "solidaritat i empatia amb les persones que ho estan passant malament i les seves famílies", i ha destacat que el conflicte no hauria d'haver sortit de la política.

La secció local de Ciutadans no ha fet cap valoració, al·legant que es remeten a les declaracions dels líders del partit en l'àmbit nacional

Seguiu en directe la jornada.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem