Més de 4.000 persones rebutgen la sentència del Suprem als carrers de Sant Cugat

La concentració ha començat a la plaça de la Vila esdevenint manifestació fins a l'estació d'FGC

Més de 4.000 persones (2.000 segons fonts policials) han sortit als carrers de Sant Cugat del Vallès la tarda d'aquest dilluns, 14 d'octubre, per mostrar el seu rebuig a la sentència del Tribunal Suprem que ha decretat penes de presó per als líders independentistes d'entre 9 i 13 anys, entre ells, per al santcugatenc Raül Romeva, condemnat a 12 anys.

Manifestació contra la sentència del Tribunal Suprem. Foto: Bernat Millet.

La protesta ha començat a les 20 hores a la plaça de la Vila, on els Gausacs han fet dos pilars d'homenatge a Raül Romeva. Tot seguit, diferents representants socials han fet lectura d'un manifest conjunt per rebutjar la sentència. Una sentència, han dit "dura, injusta, i que només busca venjança".

"Condemnant-los a ells condemnen els drets fonamentals de tots nosaltres", han lamentat, reivindicant que l'U d'Octubre va ser possible gràcies als més de 2 milions de persones "que vam desobeir conjuntament, defensant els drets fonamentals".

Pilars dels Gausacs a la plaça de la Vila en suport a Raül Romeva. FOTO: Bernat Millet

Pilars dels Gausacs a la plaça de la Vila en suport a Raül Romeva. FOTO: Bernat Millet

"Ni les amenaces, ni la repressió, ni la violència, ni els empresonaments injustos faran desaparèixer el nostre anhel de llibertat.", han clamat, afegint que la "criminalització del moviment independentista" és un "exemple de la seva desesperació", i reivindicant el caràcter pacífic i cívic del moviment independentista.

Així, Sant Cugat ha mostrat el seu rebuig a la sentència, que, com han dit en el comunicat, "és un intent d'enviar un missatge de por a tots aquells ciutadans i ciutadanes que opinem diferent", però que ha de servir per "dir ben alt i ben fort que no tenim por".

Així, han "exigit la llibertat dels presos i preses polítics i dels exiliats", i han demanat que, "davant aquest atac" cal "una resposta política i institucional a l'alçada d'aquest moment històric", exigint unitat. "Seguirem fins a la plena llibertat", han sentenciat.

Manifestació contra la sentència del Suprem. FOTO: Bernat Milelt

Manifestació contra la sentència del Suprem. FOTO: Bernat Milelt

Tot seguit, l'Entitat Sardanista de Sant Cugat ha ballat La Santa Espina com a "símbol del país", i després del cant d'Els Segadors, amb la música dels músics dels Castellers de Sant Cugat, ha començat una multitudinària manifestació pels carrers de Sant Cugat fins a la plaça de Lluís Millet.

Un cop allí, novament s'han entonat Els Segadors, i després d'un nou pilar d'homenatge dels Gausacs, s'ha desconvocat la manifestació.

La protesta ha finalitzat a la plaça de Lluís Millet. FOTO: Bernat Millet

La protesta ha finalitzat a la plaça de Lluís Millet. FOTO: Bernat Millet


 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem