Ingla demana l'amnistia i la llibertat "immediata" dels presos

L'alcaldessa de Sant Cugat ha fet una declaració institucional amb motiu de la sentència del Suprem

L'alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Mireia Ingla, ha demanat l'amnistia i la llibertat immediata dels presos polítics en la declaració institucional que ha fet aquest 14 d'octubre al matí, després de conèixer-se la sentència del Tribunal Suprem que condemna, entre altres, el santcugatenc Raül Romeva a 12 anys de presó.

Una declaració institucional en la qual Ingla ha estat acompanyada pels regidors d'ERC i de la CUP, però no pel PSC, també part de l'equip de govern de la ciutat.

 

En la declaració, Ingla ha qualificat la sentència de "cop dur" per a un "sistema democràtic que sempre s'hauria de basar en el diàleg, en la mà estesa, en la cerca d'acords i en la voluntat de construir ponts".

Així, Ingla ha instat "a totes les institucions de Catalunya i de l'Estat a seure, a dialogar, a cercar solucions per un conflicte que mai ha de tornar a tenir les seus judicials com escenari", reclamant que "la democràcia sempre resol els seus conflictes a les urnes".

"Reivindiquem justícia i ens disposem a liderar de nou les mobilitzacions antirepressives, democràtiques, pacífiques i a favor dels drets i les llibertats", ha dit Ingla.

Posteriorment a la declaració, Ingla ha convocat la ciutadania a les 12 hores a la plaça de la Vila. Més endavant, més informació.

Llegiu la Declaració Institucional completa.

Seguiu en directe la jornada.

 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem