Junts per Sant Cugat reclama no apujar l'IBI

La formació considera que la pujada de l'IBI és "inoportuna" per coincidir amb el nou Tribut Metropolità

Junts per Sant Cugat aposta per no incrementar l'Impost sobre Béns Immobles. La formació ha presentat al·legacions a la proposta d'Ordenances Fiscals presentada pel govern municipal d'ERC-MES, PSC i CUP i que inclou un increment de l'IBI de gairebé el 3% per l'any 2020.

Més info: El govern de Sant Cugat proposa un increment de l'IBI

 

Junts per Sant Cugat critica "la inoportunitat d'aquesta pujada fiscal", tenint en compte que coincideix amb el nou Tribut Metropolità que ja paguen els propietaris santcugatencs. A més, considera desencertat aquest increment tenint en compte l'escenari "d'incertesa de creixement econòmic".

El partit considera que l'increment "redueix la progressivitat de l'impost" i adverteix que afectarà tots els propietaris per igual. "Es podrien haver recollit increments més grans per a les grans superfícies comercials, grans edificis d'oficines o grans empreses industrials, però no es fa", afegeix. Finalment, assenyala que la previsió d'ingressos del govern municipal "està molt lluny" de la despesa prevista, per la qual cosa hi haurà més "endeutament" de l'Ajuntament.

"L'Ajuntament de Sant Cugat no té un rumb definit en matèria financera"

"La recerca de l'eficiència, el propòsit de fer més amb menys, brilla per la seva absència. L'Ajuntament de Sant Cugat no té un rumb definit en matèria financera", afegeix Junts per Sant Cugat, que denuncia "la manca absoluta del govern de voler dialogar amb els grups de l'oposició".

Cal recordar que el govern tripartit no requereix de cap suport extern per aprovar les Ordenances i el Pressupost, ja que suma majoria absoluta. Ciutadans també va criticar l'increment d'impostos proposat per l'executiu santcugatenc.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem