Sant Cugat debat la substitució del Síndic de Greuges

Jaume Clavell, síndic de Sant Cugat des que es va crear el càrrec el 2007, deixa la responsabilitat

L'Ajuntament de Sant Cugat ha convocat un ple extraordinari per aquest dilluns, 9 d'octubre, per debatre l'elecció d'un nou Síndic de Greuges. Jaume Clavell, síndic des del 2007, deixa el càrrec després de dos mandats i el Consistori ha d'escollir un substitut.

El Ple debatrà (i aprovarà o rebutjarà) la proposta feta per l'alcaldessa, Mercè Conesa, d'escollir al santcugatenc Ramon Palacio com a nou síndic. La sessió també servirà per acomiadar a Jaume Clavell, que ha estat el primer síndic que ha tingut Sant Cugat des de la creació d'aquesta figura a Sant Cugat el 2007.

Segons informava l'Ajuntament en un comunicat, "Palacio és un home fortament arrelat a Sant Cugat: soci d’entitats com el Club Muntanyenc o els Amics de Pedra i Sang, va ser president de la Coordinadora d’AMPA’s de les escoles públiques de Sant Cugat el 1997-1998 i, actualment, és membre de la Comissió organitzadora de la Marxa Cap del Rec del CMSC, 2016 i 2017. A més Palacio coneix bé l’administració pública, on ha ocupat diversos càrrecs". Està vinculat al PSC.

El Síndic

Ramon Palacio és la proposta de l'alcaldessa per ser Síndic FOTO: Ajuntament

El Síndic Municipal de Greuges de Sant Cugat del Vallès és una institució que té la funció de defensar les llibertats públiques i els drets fonamentals dels veïns del municipi. Amb aquesta finalitat pot supervisar l'activitat de l'Ajuntament i de l'Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Valldoreix, així com dels serveis públics que en depenen.

El Síndic Municipal de Greuges és escollit pel Ple municipal, a proposta de l'Alcaldessa. El càrrec té una durada de cinc anys i no pot ser exercit per una mateixa persona durant més de dos mandats consecutius.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem