Sant Cugat dóna suport a la iniciativa independentista del Parlament

El consistori aprova les cocnlusions de la Comissió del Procés Constituent

El Ple municipal de Sant Cugat ha expressat el seu suport a les conclusions de la Comissió del Procés Constituent aprovades al Ple del Parlament de Catalunya el 27 de juliol aquest dilluns, 19 de setembre.

Ho ha fet amb els vots favorables d'ERC-MES, Convergència i CUP-PC, amb el vot contrari del Partit Popular i Ciutadans, i la negativa a posicionar-se per part del PSC en un punt que ha estat àmpliament debatut a la sessió plenària, ja que a més de la moció presentada per ERC-MES i Convergència, el PP en presentava una altra amb el sentit contrari.

"L'única manera possible d'exercir el dret a decidir és per la via de la desconnexió i un procés constituent propi", argumentava Esquerra en presentar la moció. Una legitimitat que, com ha afegit Carmela Fortuny (Convergència), "respón al mandat democràtic rebut el 27S".

Oposats al procés

Pere Soler (PSC) no ha volgut votar, abandonant el seu escó de regidor, però no la sala

Álvaro Benejam (PP) ha defensat la moció contrària, argumentant que “volem fer veure a les persones que donen suport a aquestes conclusions que s'equivoquen; que aquesta no és la via per aconseguir els seus objectius”.

 

El regidor no adscrit Dimitri Defranc ha anunciat el seu vot favorable de suport, ja que “les conclusions no estan allunyades del que està passant al debat social”, i Pere Soler (PSC) ha negat que es tracti d'un “procés transversal” remarcant que “ni el ple del Parlament les hagués hagut d'aprovar, ni avui s'hauria de debatre aquí”. Igualment, ha manifestat la negativa a donar suport a la moció del PP, assenyalant-los com a “responsables” d'haver arribat a la situació actual per “no afrontar el problema des del moment inicial”.

 

Per ICV-EUiA ha parlat Ramon Gutiérrez manifestant l'oposició de la formació a la qual representa a ambdues mocions perquè “posen de manifest l'enfrontament de blocs”. Gutiérrez ha argumentat la posició contrària al PP per la seva posició contraria al dret a decidir, mentre que ha rebutjat les conclusions de la Comissió del Procés Constituent per la “concepció absolutista del poder”.

 

Aldo Ciprian (Ciutadans) ha titllat de “no legítimes” les conclusions, i ha anunciat el vot favorable a la moció contrària del PP. Ignasi Bea (CUP-PC) ha tancat les intervencions assegurant que “si volem un Procés Constituent és perquè tot es pugui debatre”.

 

Mireu les imatges del ple.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem