Sant Cugat dona suport als centres especials de treball

El ple municipal ha acordat instar el Govern a garantir la integració laboral de les persones amb discapacitat

L'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès mostra el seu suport als centres especials de treball i instarà el Govern de la Generalitat de Catalunya a prendre diferents mesures per assegurar el treball remunerat en aquests centres a les persones amb discapacitat, garantint la seva integració laboral. Així ho ha acordat amb una moció institucional el ple municipal celebrat aquest 21 de maig.

Entre aquestes mesures, figuren el fet d'acomplir a la Resolució 52/XI del Parlament de Catalunya, sobre les subvencions als centres especials de treball, a fi d'incrementar els recursos pressupostaris per a les noves altes de treballadors, així com continuar disposant d'espais de concertació amb el sector de les persones amb discapacitat que es tradueixi en un model de Treball Protegit a Catalunya, que compti amb el màxim consens de les entitats representatives del sector, asseguri el compliment dels drets de totes les persones amb discapacitat i inclogui criteris de discriminació positiva cap al col·lectiu d'especials dificultats.

De la mateixa manera, s'insta a incrementar notablement, durant l'any 2018, les insercions al mercat de treball ordinari de persones amb discapacitat, i també el nombre d'inspeccions laborals a les empreses amb relació al compliment de la reserva de llocs de treball per a persones amb discapacitat.

Igualment, es vol potenciar els centres especials de treball d'economia social i cooperativa arrelats al territori que apostin per la plena inclusió laboral i social de les persones amb discapacitat i les persones amb especials dificultats.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem