El Ple dóna suport a Joan Coma, acusat de sedició pel 9N

El consistori ha denunciat l'ús partidista de les institucions judicials per part de l'Estat espanyol

L'Ajuntament de Sant Cugat dóna el seu suport al regidor de Capgirem Vic, Joan Coma, acusat del delicte de sedició per haver donat suport a la declaració del 9N, explicitant, d'aquesta manera, el seu compromís amb el mandat democràtic que té encomanat, així com el suport a tots els càrrecs públics encausats per defensar la declaració del 9N i/o per actuar en conseqüència amb aquesta declaració.

Així ho ha acordat el Ple municipal amb el suport de l'equip de govern, ERC-MES, ICV i el regidor no adscrit Dimitri Defranc a la moció presentada per la CUP-PC aquest dilluns, 24 d'octubre. Un acord pres amb l'oposició del Partit Popular, l'abstenció del PSC i l'abandonament de la sala per part de Ciutadans.

D'aquesta manera, el consistori ha denunciat l'escassa qualitat democràtica d'un Estat que fa un ús partidista de les institucions judicials i emet judicis polítics contra representants electes per impulsar processos democràtics.

Igualment, s'ha refermat el compromís de l'Ajuntament amb el dret democràtic del poble de Catalunya a decidir lliurement el seu futur. El consistori enviarà una carta de protesta demanant al TSJC i al Tribunal Suprem que s'arxivi la causa oberta contra Joan Coma i la resta d'imputats.

També s'enviarà una còpia de la moció aprovada al President de la Generalitat, al president del Govern Espanyol, als afectats, a la Mesa del Parlament de Catalunya, a les entitats del Pacte local pel Dret a Decidir, a l'Assemblea Nacional Catalana, a Òmnium Cultural, a l'Associació de Municipis per la Independència i es farà pública a través dels mitjans públics municipals.

Mireu les imatges de la sessió plenària.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem