Sant Cugat es bolca amb la Marató de TV3

Amb aquesta decisió, el consistori es compromet a col·laborar amb la celebració de la Marató i a cedir espais per a la seva organització

Sant Cugat s'ha compromès a implicar-se amb la celebració de la Marató de TV3 aquest dilluns, 24 d'octubre, en el ple municipal.

La iniciativa, presentada inicialment per Convergència, i a la qual s'hi van sumar C's, ERC-MES, PSC i PP, preveu que la ciutat es bolqui en l'organització d'aquest esdeveniment que, enguany, arriba a la 25a edició, i, a més, que el consistori cedeixi espais per a poder desenvolupar activitats durant aquesta jornada solidària.

La tinenta d'alcalde de Cultura, Coneixement i Promoció de la Ciutat, Carmela Fortuny, ha destacat l'impacte que la Marató ha tingut sobre la ciutadania, per la conscienciació i la divulgació científica que aquesta cita fa any rere any. Per això Fortuny ha proposat que Sant Cugat es comprometi a cedir espais per a la promoció i sensibilització de la Marató i participi en el projecte Regala Cultura, un projecte que pretén agrair als ciutadans i a les entitats que participin a la Marató amb entrades a espectacles culturals, com podria ser al Teatre-Auditori.

Tot i que la moció ha estat aprovada per totes les formacions municipals, el portaveu del PSC, Pere Soler, ha recordat que "aquest no és el model de societat que volem, en el qual es demana a la ciutadania diners. Voldríem que la Marató no suplís les mancances que té la societat d'invertir en investigació".

Mireu les imatges de la sessió plenària.

Paraules similars ha dit la portaveu d'ICV-EUiA, Roser Casamitjana. "El que no ens agrada de la Marató, és que es pot donar a entendre que gràcies als diners que la gent dóna es pot finançar la recerca mèdica a Catalunya, i això no és així. La recerca ha de dependre de fons públics".

Per la seva banda, la portaveu d'ERC-MES, Mireia Ingla, ha assenyalat que "cal que invertim en formació i retinguem el talent científic aquí, i això s'ha de fer amb fons públics".

Finalment, la CUP-PC, que tampoc s'havia sumat a la moció, de la mà del seu regidor Ignasi Bea, ha apuntat que "s'està deixant en mans de la caritat ciutadana aspectes que haurien de ser bàsics".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem