Sant Cugat pagarà finalment 6,5 milions d'euros a Adif

El consistori ha rebaixat en un milió d'euros la sanció en pagar en metàl·lic

El Ple municipal ha ratificat la modificació d'acord en compliment de la sentència que els obliga a pagar 6,5 milions d'euros a l'empresa ferroviària Adif (Administrador d'infraestructures Ferroviàries) com a conseqüència d'una expropiació d'uns terrenys que va fer el consistori l'any 2005.

Ara fa 11 anys, l'Ajuntament va expropiar un terreny de 1.000 metres quadrats de la ronda nord (on hi ha l'estació de Renfe) a Adif per un valor de 100.000 euros. L'empresa va iniciar la via contenciosa perquè estava en desacord amb la decisió de l'Ajuntament. Primer una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i posteriorment el Tribunal Superior de Madrid dictaminava que l'Ajuntament havia de pagar 4,5 milions d'euros a l'empresa pel sòl afectat.

Una xifra a la qual se sumaven els interessos, arribant als 7,5 milions d'euros, part dels quals s'havien de pagar en metàl·lic, i la resta, amb una operació urbanística a Can Cabassa que no ha prosperat i que ha obligat a buscar una alternativa al pagament.

Les negociacions entre l'Ajuntament i Adif han portat, finalment, a un estalvi d'un milió d'euros, "negociant la quantitat en fer el pagament en metàl·lic, rebaixant els interessos", ha remarcat Damià Calvet, tinent d'alcalde d'Urbanisme.

El pagament en metàl·lic serà possible gràcies al deute extraordinari assumit per l'Ajuntament per fer front a aquesta sentència.

Mireu les imatges del Ple de desembre. 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem