Els temes econòmics i d'urbanisme, protagonistes del ple

Aquest ha estat el primer ple que ha començat a les 4 de la tarda i ha durat 4 hores, sense el torn del públic

El ple municipal d'aquest mes de gener ha tingut 28 punts, 9 dels quals han estat mocions dels grups municipals. El ple ha començat amb l'ajornament per a la propera sessió de l'acte del mes de novembre, ja que ERC-MES així ho ha demanat perquè ha trobat "diferents erros, uns 4 o cinc". A diferència dels plens que començaven a les 7 de la tarda, aquesta sessió ha iniciat el seu debat amb els punts de govern, i ha deixat les mocions dels grups municipals per a la segona part de la trobada.


Entre els punts més importants, hi ha hagut els d'economia, entre altres, el Ple ha aprovat un pas més per a la reindustrialització de Delphi, d'aquesta manera, s'ha declarat l'activitat que es portarà a terme a l'antiga planta de la multinacional com d'interès general pel municipi, així l'empresa que gestionarà des d'ara aquesta activitat econòmica es podrà adherir a bonificacions per al pagament de l'IBI.

D'altra banda, durant el ple també s'ha conegut la xifra definitiva que l'Ajuntament haurà de pagar a Adif: 6,5 milions d'euros a l'empresa ferroviària Adif com a conseqüència d'una expropiació d'uns terrenys que va fer el consistori l'any 2005.

Urbanisme

D'altra banda, s'ha aprovat també l'expropiació a Endesa d'un terreny a Can Cadena per tal d'ubicar-hi un aparcament públic. Així també, s'ha fet un pas més per poder fer la modificació urbanística final per poder ubicar la nova biblioteca central al parc de Ramon Barnils.

Les mocions

En el torn de le mocions, el Ple ha aprovat dues mocions  institucionals per donar suport a la iniciativa de reforma horària. La moció mostra “el suport de l’Ajuntament a la campanya engegada pel Govern de la Generalitat “Trobarem temps dins del temps”” i aposta per  impulsar uns horaris més “beneficiosos per a les institucions, les empreses i la ciutadania. L'altra proposta que ha tingut el suport de tots els grups ha estat  per avaluar l’aplicació de clàusules socials a la contractació pública de l’ajuntament i proposar aspectes de millora conjuntament amb les entitats i empreses del tercer sector de Sant Cugat.

Les altres tres mocions que s'han aprovat han estat: 

  • Moció sobre la constitucionalitat de la Llei 17/2015, de 21 de juliol, d’igualtat efectiva entre dones i homes i per la defensa de les dones al treball en igualtat d’oportunitats. Ha estat aprovada amb els vots de tots els grups municipals excepte C’s i PP, que hi han votat en contra.
  • Moció de lluita contra la pobresa energètica. Ha estat aprovada per unanimitat en els punts 1, 2, 4, 8 i 9. La resta de punts també han estat aprovats amb els vots a favor de CDC, PP i PSC.
  • Moció per al foment del comerç just i declarar Sant Cugat ciutat per al comerç just. Ha estat aprovada per tots el
Més informació
 
Comentaris

Destaquem