Sant Cugat reclama la reducció de l'IVA dels serveis veterinaris

Es demana que es tributi un 10%, i no el 21% actual

Sant Cugat instarà el Govern espanyol a donar compliment a la Proposició No de Llei sobre la rebaixa de l'IVA en els serveis veterinaris aprovada pel Ple del Congrés dels Diputats el 4 d'octubre de 2016, impulsant la modificació de la Llei 37/1992, de 28 de desembre, de l'Impost Sobre el Valor Afegit amb la finalitat d'incorporar els serveis veterinaris no exempts d'IVA a les operacions en que els és d'aplicació el tipus d'IVA reduït del 10%.

El consistori ha arribat a aquest acord durant la celebració del ple municipal del mes de novembre aquest dilluns, dia 21, amb el vot a favor de totes les forces polítiques, a excepció del PP que ha votat en contra, i de Ciutadans, que s'ha abstingut. Tot plegat en una moció proposada per ERC-MES a la qual se sumaven Convergència i ICV-EUiA.

L'encarregat de defensar la moció ha estat Ferran Villaseñor (ERC-MES), dient que "la pujada de l'IVA en serveis veterinaris genera situacions d'afectació a la salut dels animals" i un possible "problema de sanitat pública" recordant que "necessitem un IVA reduït".

Per part de Convergència, Joan Puigdomènech ha remarcat que "quan a casa nostra entra un animal domèstic, forma part de la família, i atendre el benestar sanitari d'aquest nou integrant és una necessitat, no un luxe". En aquest sentit, ha apuntat que "és un tema de respondre al benestar del conjunt d'una família demanar aquesta rebaixa de l'IVA".

En la mateixa línia ha intervingut Roser Casamitmitjana (ICV-EUiA) apuntant que "és un despropòsit gravar aquests serveis com un article de luxe", i el regidor no adscrit Dimitri Defranc ha qualificat de "sense sentit que una activitat bàsica estigui gravada amb un 21%".

Àlvaro Benejam (PP) ha apuntat que "estem d'acord que determinats serveis que ara tenen un IVA del 21% l'haurien de tenir reduït, però cal mirar-ho en un context d'àmbit superior" fent referència a la normativa de la Comunitat Europea. I Pere Soler (PSC) ha manifestat el suport a la moció recordant al PP que van ser ells els qui van augmentar aquest IVA en el seu moment.

Per la seva banda, Sergio Blàzquez (Ciutadans) recordava que "no tenim competència" i remarcava que "tot i estar d'acord, procurem ser sensats" entenent que "Espanya necessita una reforma fiscal, però que no es pot negociar de manera fraccionada". Finalment, Ignasi Bea (CUP-PC), anunciava el seu suport.

Mireu les imatges del ple de novembre.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem