Sant Cugat proclama nou alcalde (Junts) i deixa enrere el tripartit

Josep Maria Vallès (Junts per Sant Cugat) serà proclamat nou alcalde

Sant Cugat enceta una nova etapa política aquest dissabte amb la constitució del nou Ajuntament i la proclamació de Josep Maria Vallès (Junts) com a alcalde. Així es posarà el punt final als quatre anys del govern d'ERC, PSC i CUP i que va acabar amb 32 anys d'hegemonia convergent. Les eleccions municipals del 28 de maig van provocar la desfeta del tripartit i van proclamar Junts per Sant Cugat com a clar guanyador dels comicis. D'aquesta manera, Vallès prendrà el relleu a Mireia Ingla al capdavant de l'Ajuntament i el nou espai convergent torna al poder. La sessió comença a les 12 h i es podrà seguir en directe al web del TOT.

La sessió constitutiva servirà també per proclamar els 25 nous regidors sorgits de les eleccions, amb el retorn del Partit Popular i En Comú Podem i la irrupció de VOX. 16 dels 25 nous regidors ja ho havien estat en alguna ocasió, mentre n'hi ha nou que s'estrenen. Així es reparteixen: Junts (9 regidors), ERC (4), PSC (3), PP (3), CUP (2), VOX (2) i En Comú Podem (2). També hi ha canvis en els caps de fila: Mireia Ingla (ERC) i Pere Soler (PSC) han renunciat a l'acta després dels resultats electorals i no continuaran a l'Ajuntament. 

Josep Maria Vallès serà proclamat alcalde, tot i que Junts no té majoria absoluta. Vallès va ser el candidat més votat i no hi ha cap altra majoria alternativa. I si no hi ha cap altre candidat que sumi el suport de 13 regidors, l'alcaldable de la formació més votada és proclamat alcalde. Aquesta primera sessió constitutiva servirà per veure també la sintonia entre Junts i Esquerra, que estan explorant un possible pacte de govern. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem