Sociovergència, cànnabis i Societat Civil Catalana al ple municipal d'aquest dilluns

La sessió comença a les quatre de la tarda i cap a les vuit del vespre hi ha el torn de participació ciutadana

L'activitat política recupera la normalitat aquest 2017 amb la celebració del primer ple municipal de l'any, que té lloc aquest dilluns, dia 23 de gener, a partir de les quatre de la tarda. Cap a les 20 hores hi ha el torn de participació ciutadana.

Una novetat important en el panorama polític santcugatenc marcarà la primera sessió plenària de l'any. I és que l'acord de govern entre Convergència i PSC i la conseqüent entrada del socialista Pere Soler al govern municipal és un dels punts estrella del ple municipal d'aquest dilluns amb diferents tràmits a debatre.

Un altre punt destacat del ple serà la proposta d’aprovació inicial de l’Ordenança reguladora de clubs socials de cànnabis al municipi. El document proposat preveu, entre altres, un límit de 200 metres entre un club i una escola o l'obligació de rebre la llicència d'activitat abans de poder obrir.

El Ple també donarà compte de les inscripcions registrals de la titularitat dominical a favor de l’Ajuntament sobre el temple i la casa abacial del Monestir. És a dir, el tràmit pel qual el Consistori passsa a ser el titular de l'església i la casa abacial del monument santcugatenc.

La polèmica del ple

Una qüestió que ha generat tensió prèvia al ple municipal són les mocions del Partit Popular i d'ERC-MES arran de les protestes contra membres de Societat Civil a la Universitat Autònoma. Els populars presenten una moció de suport a l'entitat unionista, mentre que els republicans van contratacar presentant una moció alternativa per condemnar el pensament "feixista" de SCC.

La resposta ha estat de Societat Civil Catalana, que ha decidit portar ERC Sant Cugat als jutjats per la proposta i ha demanat a la formació que retiri la moció, cosa que el partit santcugatenc ja ha dit que no farà.

Propostes dels partits

Tots els partits de Sant Cugat tiraran endavant una moció institucional per demanar la implantació de la velocitat variable a l'AP-7 i a la C-16 en el seu pas pel municipi amb l'objectiu de reduir la contaminació.

L'art local serà protagonista també amb una proposta de Convergència, PSC, CUP-PC, ERC-MES i ICV-EUiA de reconeixement de la ciutat de Sant Cugat a l’artista Rudolf Häsler amb motiu del 90è aniversari del seu naixement.

Una vegada més, la dramàtica situació dels refugiats que volen entrar a Europa i la nul·la resposta dels estats serà tema de reivindicació al ple amb una moció conjunta de Convergència, CUP-PC, C’s, ERC-MES, ICV-EUiA i PSC de suport a la campanya Casa nostra, casa vostra.

La implantació de la targeta verda metropolitana a Sant Cugat, l'actuació davant els casos de violència masclista amb presència d'animals domèstics o al reconeixement de les víctimes del terrorisme són altres qüestions que els partits locals porten a la sessió ordinària.

Les clàusules sòl, ara d'actualitat, les subvencions a entitats i màquines expenedores de relats curts també són propostes que es debatran,

Més informació
 
Comentaris

Destaquem