Soler (PSC) s'adhereix al comunicat d'alcaldes socialistes de rebuig a l'article 155

El líder socialista local defensa el Pacte de Govern municipal

Pere Soler, primer secretari del PSC a Sant Cugat del Vallès, i tinent d'alcalde d'Ocupació i Polítiques Comarcals, s'ha adherit a títol personal al comunicat emès pels alcaldes i alcaldessa de Santa Coloma de Gramanet, Terrassa, Granollers i Castellar del Vallès.

Com ha explicat Soler al TOT Sant Cugat, l'adhesió arriba perquè "penso que el PSC, en aquest cas, no es pot quedar fora en aquesta decisió, i que hauríem de tenir certa contundència i dir que no estem d'acord amb l'aplicació del 155".

Soler ha reiterat que "haver arribat on hem arribat és produït per la fugida endavant del president Puigdemont, i li reclamem que en aquest cas no proclami la independència com es preveu en les pròximes setmanes". Igualment, demana que "el Senat no tramiti tampoc la demanda del 155", i reclama novament diàleg. Un diàleg, que, com apunta "sembla tothom disposat a parlar, però ningú sembla disposat a seure's a parlar".

En el comunicat signat, els alcaldes socialistes expressen el seu "més radical desacord i rebuig" a l'aplicació de l'article 155, i demanen al PSC que "s'oposi frontalment a aquesta mesura i no validi, en cap cas, la seva posada en marxa". Igualment, els alcaldes signants insten al Govern de la Generalitat a "no tirar endavant cap mesura irreversible i unilateral i que, per tant, no faci cap declaració d'independència", demanant el retorn a "la legalitat establerta en el mateix Estatut".

Una adhesió que Soler desvincula de les peticions de trencament del Pacte del Govern local. En aquest sentit, Soler destaca que "no tenen cap tipus de credibilitat", ja que "des del mes de gener que estan demanant que trenquem, que és un pacte antinatural, que la ciutadania no ho ha demanat...". En aquest sentit, ha volgut constatar que "aquest govern governa amb quasi un 44% del suport de la població en les eleccions municipals. Ara que s'estan dient moltes xifres i s'estan posant percentatges sobre la taula, a mi m'agradaria que aquest 44% de persones que va votar per les opcions que avui formen part del govern de la ciutat també siguin respectades".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem