Un miler de persones mostren el seu suport al Govern de Catalunya a Sant Cugat

S'ha fet una concentració a la plaça de la Vila aquest divendres, 3 de novembre

Un miler de persones s'han concentrat per segon dia consecutiu a les portes de l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès per mostrar el seu suport al Govern de Catalunya i exigir la posada en llibertat dels presos polítics. Una concentració que arriba després de l'empresonament de 8 consellers aquest dijous, 2 de novembre, entre ells el santcugatenc Raül Romeva, i de l'ordre internacional de cerca i captura per al President Carles Puigdemont i els quatre consellers desplaçats a Bèlgica, entre ells, la santcugatenca Clara Ponsatí.

La concentració ha estat presidida per l'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, qui dijous va acompanyar, juntament amb el tinent d'alcalde Damià Calvet, els membres del Govern fins a Madrid.

Conesa ha agraït als assistents la seva presència per "defensar la llibertat dels presos polítics, la democràcia, i la dignitat d'aquest poble". Igualment, ha fet referència al seu viatge a Madrid. "Els consellers i conselleres estaven serens, els vam poder acomiadar, vam poder donar escalf a les seves famílies", ha dit, referint-se especialment al santcugatenc Raül Romeva. "La veritat és que no és fàcil aquesta situació", ha admès, demanant que "actuem amb civisme, amb respecte a tothom, sense odi, i que lluitem i fem tot el possible per tornar-los a casa".

Josep Lliberia (ANC) ha parlat en nom d'Òmnium i l'Assemblea Nacional, recordant que als membres del Govern "els investiguen i empresonen simplement per haver complert el seu programa electoral, organitzar un referèndum i proclamar la república catalana", lamentant que "el nostre Parlament legítim, el nostre Govern legítim, són jutjats en un tribunal mentre els policies que ens van apallissar l'1 d'octubre són condecorats".

"No pararem fins que el nostre Govern legítim sigui restituït, tots els presos polítics tornin a casa, i puguem fer efectiva aquesta república que vam declarar i que ens han robat", ha reivindicat.

Després de repassar els noms dels consellers i dels presidents de les entitats empresonats, Lliberia ha exigit el seu immediat alliberament. "Ni hem defallit, ni defallirem mai fins a assolir la plena llibertat. Per dignitat, endavant república", ha clos.

L'acte ha finalitzat amb el cant d'Els Segadors, i proclames de "llibertat". Igualment, els presents han tornat a demanar el trencament del pacte de govern local amb el PSC. Un pacte que pocs minuts abans s'havia anunciat suspès.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem